• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskpank teadis kulla päritolu

  190-leheküljeline raport kinnitas varasemaid väiteid, et ?veits oli Teise maailmasõja ajal Saksa kullatehingute keskus ning et ?veitsi rahvuspank oli sakslaste suurim klient, ostes sõjaaja madalate hindadega 280 miljoni dollari eest kulda. Praeguse hinnataseme juures maksab kuld 2,5 miljardit dollarit.
  Tegemist on esimese ?veitsi valitsuse sanktsioneeritud uurimusega, mille koostas ?veitsi, Ühendriikide, Iisraeli, Poola ja Suurbritannia ajaloolastest koosnev ekspertide kogu ja kus on selgesõnaliselt öeldud, et keskpanga sõjaaegsed juhid teadsid, et ostsid Saksa Reichsbankilt varastatud kulda.
  Samas märgiti: puuduvad otsesed tõendid selle kohta, et keskpanga juhid teadsid, et ostetud kulla hulgas oli ka surmalaagrite ohvritelt varastatud väärisesemeid.
  Keskpank väljendas pärast raporti avaldamist kahetsust, et oli teadmatult holocaust'i ohvrite kulda ostnud, kuid märkis, et ei pea vajalikuks sõjaaja ohvritele hüvitiste maksmist. Samal seisukohal oli ?veitsi valitsus. REUTERS-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.