Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubamaja lõpumüük leidis Soomes kliendid

  Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Peeter Tohver ütles, et kõige tormilisem oli Helsingi kauplusele esimene lõpumüügi päev, mil 15% hinnaalanduse juures kasvas käive varasemaga võrreldes ligi kuus korda.
  Ka järgnevatel päevadel on see püsinud 3-4kordne, olles enam-vähem võrdne Tallinna Kaubamaja ruutmeetri müügiga, ütles Tohver. Seda võib võrrelda Tallinna Kaubamaja A-korpuse ühe korrusega, kus nagu Helsingi kaupluses on pinda veidi üle 1000 m².
  «Äraminekuinfoga on sealne klient, keda me oleme püüdnud ja talle aasta aega reklaami teinud, lõpuks poodi tulnud,» nentis Tohver. «Sealses heaoluühiskonnas pole neil seniajani nii suurt põhjust ja vajadust sinna tulla, kuid nüüd teevad nad seda, teades, et pood läheb kinni.»
  Tohver lisas, et Soomes on igasuguse äri puhul rohkem aega vaja, viimaste päevade tulemuse oleks Tallinna Kaubamaja saavutanud ehk kolme aasta pärast. Tohver kinnitas, et lõpumüükide suurendatud käive muudab esialgu prognoositud kahjumi oluliselt väiksemaks.
  Esialgse kahjumiennustuse täpset suurust Tohver ei kommenteerinud, põhjendades seda börsireeglitega. Samuti ei soovinud ta avalikustada Helsingi kaupluse täpset päevakäivet. 650 miljoni kroonise aastakäibega Tallinna Kaubamaja Gonsiori tänava peamaja päevakäive mahub Tohveri sõnul 1,5--2 miljoni krooni piiresse. Helsingi kaupluse lõpumüük jätkub seni, kuni see on majanduslikult efektiivne.
  Tallinna Kaubamaja on Helsingi tütarfirmasse investeerinud ligi 7 mln krooni ning taganud 10aastase laenu summas 25,9 mln krooni. Esimese tegevusaasta kahjum oli 6,8 mln krooni, lisandub selle aasta kahjum.
  Helsingi kauplus töötajate vallandamisega seoses täiendavaid kulusid ei kanna. Töölepingud lõpetati läbirääkimiste käigus ning sel juhul ei nõua Soome seadus kompensatsiooni maksmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Saksamaa lubab päästa iga energiafirma, kes kannatab Venemaa tõttu
Saksamaa majandusminister Robert Habeck lubas välja aidata iga Saksa energiettevõtte, kes peaks raskustesse sattuma Venemaa põhjustatud gaasitarnete vähendamise pärast, vahendab Bloomberg.
Saksamaa majandusminister Robert Habeck lubas välja aidata iga Saksa energiettevõtte, kes peaks raskustesse sattuma Venemaa põhjustatud gaasitarnete vähendamise pärast, vahendab Bloomberg.
Raadiohommik: millal kord kiire hinnatõus maha rahuneb?
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.
Neljapäevases hommikuprogrammis räägime värskest inflatsiooninumbrist, kiiresti kallinevast toidust, kriisidest taastuvast Tallinkist ja kuulete, mis krüptomaailmas praegu toimub.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.