Ekspedeerimisfirma hoone meenutab suurt masinavärki

08. juuli 1998, 00:00

Ekspedeerimisfirma In Time büroohoone kujundami-sel arvestati olemasoleva majakarbiga ja seal tööle hakkavate firmade ekspedeerimis-transpordispetsiifikaga (In Time, KLG, AB). Asukate tegevusalast lähtudes kujutab hoone töötavat masinat -- terviklikku logistilist süsteemi.

Fassaadikatte rohekas plekkprofiil taotleb lihtsa merekonteineri efekti, fassaadi dekoratiivelemendid loovad mulje masinast. Liikumist ja täpsust markeerivad kaks ümmargust kellamotiiviga akent. Elektrikaablid, vee ning ventilatsioonitorud jt kommunikatsioonid on hoone ideest lähtuvalt teadlikult varjamata jäänud.

Sisekujundus jätkab välisarhitektuuri. Majas on kasutatud stiliseeritud pinnakatteid -- sõidutee (asfalt), tänavasillutis (suured põrandaplaadid), muru, pinnastee (vaipkate). Seinte lahendus jäljendab linnakeskkonda ladude, hoovide ja autoaknast vilksatavate värviliste seinamaalingutega. Plekktahvlite ja graffitiga kaetud lükanduksed meenutavad ladude kõrvaltänavaid.

Siselahendus rõhutab peasissepääsu, sekretäri töökohta ja fuajeed. Mida kaugemale fuajeest, seda privaatsemaks ruumid muutuvad.

Ka valgustus järgib suure masina ideed, nt on pöörangutel suunatuled ja gabariidituled koridoride lõpus.

Hoone tehnilised osad on rajatud keskkonnasõbralike ja säästlikena (näiteks minimaalse tarbimisega elektriseadmed, öise ja päevase elektritarbimise arvestid, gaasiküte, ventilatsiooniautomaatika, säästlikud WC-potid jne).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing