• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspedeerimisfirma hoone meenutab suurt masinavärki

  Ekspedeerimisfirma In Time büroohoone kujundami-sel arvestati olemasoleva majakarbiga ja seal tööle hakkavate firmade ekspedeerimis-transpordispetsiifikaga (In Time, KLG, AB). Asukate tegevusalast lähtudes kujutab hoone töötavat masinat -- terviklikku logistilist süsteemi.
  Fassaadikatte rohekas plekkprofiil taotleb lihtsa merekonteineri efekti, fassaadi dekoratiivelemendid loovad mulje masinast. Liikumist ja täpsust markeerivad kaks ümmargust kellamotiiviga akent. Elektrikaablid, vee ning ventilatsioonitorud jt kommunikatsioonid on hoone ideest lähtuvalt teadlikult varjamata jäänud.
  Sisekujundus jätkab välisarhitektuuri. Majas on kasutatud stiliseeritud pinnakatteid -- sõidutee (asfalt), tänavasillutis (suured põrandaplaadid), muru, pinnastee (vaipkate). Seinte lahendus jäljendab linnakeskkonda ladude, hoovide ja autoaknast vilksatavate värviliste seinamaalingutega. Plekktahvlite ja graffitiga kaetud lükanduksed meenutavad ladude kõrvaltänavaid.
  Siselahendus rõhutab peasissepääsu, sekretäri töökohta ja fuajeed. Mida kaugemale fuajeest, seda privaatsemaks ruumid muutuvad.
  Ka valgustus järgib suure masina ideed, nt on pöörangutel suunatuled ja gabariidituled koridoride lõpus.
  Hoone tehnilised osad on rajatud keskkonnasõbralike ja säästlikena (näiteks minimaalse tarbimisega elektriseadmed, öise ja päevase elektritarbimise arvestid, gaasiküte, ventilatsiooniautomaatika, säästlikud WC-potid jne).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Henrik Ojamaa avaldab dividendidega finantsvabaduse saavutamise saladuse
Dividendiaktsiatega finantsvabaduse saavutamine on isegi profisportlase elu kõrval võimalik, avaldas professionaalne jalgpallur Henrik Ojamaa saladuse investor Toomase konverentsil.
Dividendiaktsiatega finantsvabaduse saavutamine on isegi profisportlase elu kõrval võimalik, avaldas professionaalne jalgpallur Henrik Ojamaa saladuse investor Toomase konverentsil.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.