Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekanalid täidavad euroliidu nõudeid

  Uue ringhäälinguseaduse eelnõu kohaselt peab 2003. aastaks Eesti telekanalite saatemahust, arvestamata uudiseid, spordisaateid, telemänge ja reklaami, moodustama Euroopas toodetud programmid vähemalt 51 protsenti.
  Eesti Televisiooni rahandusjuht Anneli Viita kinnitas, et avalik-õiguslik televisioon täidab neid nõudeid juba praegu. Euroopast hangitud programmid ja Eesti Televisiooni omatoodang annab saadete mahust 58 protsenti, kinnitas Viita. Selle numbri hulka pole tema sõnul arvatud sponsorlogosid, uudiseid, sporti ega telemänge.
  TV1 nädalasest saatemahust moodustavad Eesti päritolu saated 48 protsenti ja Euroopa Liidu maades toodetu 10 protsenti, lausus programmidirektor Jüri Pihel. Tema sõnul moodustab kõikidest sellel kanalil näidatavatest saadetest Ühendriikide toodang 29 protsenti ning teistes riikides valmistatud saated täidavad 13 protsenti eetriajast.
  Piheli sõnul suurendab Eestis toodetud teleprogrammi mahtu kell 10--17 kavas olev nn päevaformaat, kus ekraanil vahetub arvuti abil toodetud tekstiprogramm. Pihel leidis, et see ei tohiks käia uudiste alla.
  Kanal 2 programmist moodustab Euroopa ja Eesti toodang 40--45 protsenti, väitis Kanal 2 direktor Kris Taska. Tema sõnul kehtib see protsent ka siis, kui maha arvata uudised, sport, mängud ja reklaam. «Eesti toodangu osakaal Kanal 2s suureneb,» lisas Taska.
  TV3 hankejuhi Taago Kõrsi sõnul TV3 programm praegu veel uue ringhäälinguseaduse nõudeid ei täida. «2003. aastaks nõuete täitmisel aga probleeme ei teki,» teatas Kõrs.
  Ringhäälingute liidu tegevdirektor Urmas Loit väitis, et ka teised Eesti eratelekanalid peavad oma programmis märgatavalt suurendama Euroopas toodetud saadete mahtu. «Televisiooni tehakse siiski vaatajate, mitte Euroopa tootjate huvides,» oli Loit samas kriitiline uute nõuete suhtes. «See meenutab nõukogude aega, mil tuli näidata vaatefilme Kirgiisi NSV mägiojadest,» lisas ta.
  Ringhäälingu seaduse eelnõuga ettenähtud üleminekuperiood algab 2000. aastal, mil seaduse järgi hakkab kehtima eurotoodangu 35protsendilise osakaalu nõue Eesti telekanalite programmis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.