23. juuli 1998 kell 22:00

Tartus suletakse ainuke Tallinna Panga kontor

Ainukese Tartus asuva Tallinna Panga filiaali sulgemise peamine põhjus on Ühispanga kontorite rohkus Tartu kesklinnas. «Tartus on neli Ühispanga kontorit, nii et Tallinna Panga kliendid ei kaota filiaali sulgemisega midagi,» ütles Tartu filiaali juhataja Sulev Schasmin. Ka Tallinna Panga Tartu filiaali kuus töötajat ei kaota oma töökohta, sest nad asuvad tööle Ühispanga kontorites. «Tõenäoliselt koondatakse vaid meie koristaja,» lisas Schasmin.

Peale töötajate ja klientide viiakse Ühispanka üle ka Tallinna Panga põhivahendid. «Tõenäoliselt võtame kaasa vaid arvutid, mööblit me vedama ei hakka,» rääkis Sulev Schasmin.

Schasmini sõnul tehti ainsa Tartus asuva Tallinna Panga filiaali sulgemisotsus Ühispangaga ühiselt. Ühispanga Tartu kontori asedirektor Anneli Kõlu aga ütles, et senikaua, kuni ühinemist pole äriregistrisse kantud, on see puhtalt Tallinna Panga enda asi, mis nad oma majaga teevad.

Tallinna Pank rentis Tartus ruume tütarfirmalt ASilt Bangalo. Bangalo juhataja Leho Lugna ütles, et praegu ei ole veel Tallinna Pangaga kokku lepitud, millal rendileping lõpetatakse. «Võibolla alles septembri alguses. Augustikuu jooksul ei tule kindlasti uut rentnikku,» rääkis Lugna. Ta ütles, et uueks rentnikuks võib saada ükskõik milline firma, peaasi et oleks korralik ja usaldusväärne.

Tallinna Panga ja Ühispanga liitumine peaks äriregistrisse kantama järgmisel nädalal.

Hetkel kuum