• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Politsei kui eravalvur

  Praegu edastab pildi politseisse 14 Tallinna kesklinnas asuvat kaamerat. Kaameraid ja muud tehnikat omab ESS Valvetehnika AS, pildi eest maksab linnavalitsus ja pilt ise jõuab füüsilisel kujul politsei juhtimiskeskusse Lubja 4.
  Praeguse 14 kaameraga kaetakse aga vaid väike osa linnast ja nii linnavalitsus kui ka politsei on huvitatud valvatava ala laiendamisest. Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Ain Veltmanni sõnul laiendatakse valvet piirkondadesse, mida politsei vajalikuks peab.
  Konkreetseid laienemisplaane veel tehtud pole, küll aga on üks kesklinnas asuv suure territooriumiga ettevõte avaldanud soovi, et valvekaamera nende lähedusse üles seataks, politsei pildi linti võtaks ja vajadusel välja annaks.
  Tallinna politseiprefektuuri välipolitsei osakonna ülemkomissar Vladimir Tri?kin siin juriidilist probleemi ei näe, pigem on raskused tehnilist laadi. Samas ei saa politsei Tri?kini sõnul valveteenust pakkuda ja seega ka mingit vastutust võtta.
  Võimalikku lahendust näevad Veltmann, Tri?kin ja ESS Valvetehnika ASi tegevdirektor Priit Valk kolmepoolses kokkuleppes.
  Eelkõige on võimalik variant, et olemasolevasse võrku ühendatakse täiendavalt kaameraid, aga nende pilt jõuab turvafirma valvekeskusesse ja valvatav tasub teenuse eest turvafirmale. Et pilt ka politseile huvi pakuks, peab firma asuma paigas, mis turvalisuse seisukohalt üldisemat huvi pakuks.
  Tallinna kesklinna videovalvesüsteemiga ühinemine ei pruugi firmadele olla parim võimalus valvatud saada. Praegu jälgib 14 kaamerapilti tavaliselt üks politseinik ja kaamerad näitavad vaid tänaval toimuvat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.