• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma aktsiabörsid langevad

  Venemaa aktsiaturg kukkus reedel 5,6%, sest riigiduumas toimunud debatt tõi välja terava vastuseisu valitsuse kriisipaketile. Euroopas oli suurim kukkuja Frankfurdi börs 5,4%, New York lõpetas 2,57% langusega
  USA rünnakud Afganistanile ja Sudaanile, Venemaa peaministri hoiatus, et finantskriis on alles algusjärgus, ning süvenevad kartused kriisi levikust Ladina-Ameerikasse tõmbasid tagasi nädala alguses aktsiaturgudel toimunud tõusu.
  Levisid kuuldused, et lääne investeerimispangad on Vene turu languse tõttu suuri kahjusid kandnud. Saksamaal, kus pangad Venemaale kõige rohkem laene on andnud, kukkus Frankfurdi börs reedel 5,4%.
  Langusele lisas hoogu Hiina ja Ladina-Ameerika valuutade devalveerimise kartus, mis tõi alla ka New Yorgi börsi. Dow Jonesi tööstusindeks langes 2,57%. Löögi all oli ka pangandussektor, mis on piirkonda andnud suuri laene. «Kardetakse, et kriisi levik Ladina-Ameerikasse sunnib sealseid nõrga valuutaga riike devalveerima,» ütlesid analüütikud. Venezuela, mis oli spekulantide rünnaku all, teatas, et laseb bolivari vabamalt kauplemiskoridoris kõikuda. Kardeti surve kasvu Brasiilia valuutale. Mehhiko, Argentina ja Venezuela aktsiaturud lõpetasid päeva viimase 2--3 aasta madalaimal tasemel.
  Kuna aktsiad näivad igal pool riskantsed, on investorite huvi pöördunud võlakirjade vastu. «Igasugune soov riskida on täiesti kadunud,» kommenteeris Nomura võlakirjade strateeg Michael Derks. FT-DI-REUTERS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.