30. august 1998 kell 22:00

Farmaatsiatehase poolaasta kahjum oli ligi miljon krooni

Plaanitud kahjumiga töötasid esimesel poolaastal käivitamise järgus tütarettevõte Kirna farmaatsiatehas ja ühisettevõte Mostal -- vastavalt 710 851 ja 20 890 krooni, teatas ettevõte. Tallinna farmaatsiatehase enda esimese poolaasta kahjum oli 252 862 krooni.

Mullu oli farmaatsiatehase poolaasta puhaskasum 20,9 miljonit krooni.

Tallinna Farmaatsiatehase ASi grupi esimese poolaasta realiseerimise netokäibeks kujunes 57,5 miljonit krooni. 1997. aasta esimesel poolel oli realiseerimise netokäive 81,7 miljonit krooni ehk 29,6 protsenti enam.

Käibe vähenemise põhjustas uute senisest rangemate tingimustega kaubamüügilepingute ja hulgipartneritele suunatud uue müügisüsteemi juurutamine, selgitas ettevõte börsiteates.

Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenes müügimaht ka seetõttu, et mitmed edasimüüjad idaturgudel ei saanud esimeses kvartalis kätte oma sisseveolitsentse, mis kahandas müüki Venemaal märgatavalt.

Kui mullu müüs farmaatsiatehas Venemaale 56,4 protsenti toodangust, siis tänavu turustatakse sinna 40 protsenti. Tõusnud on müük Lätis ja Eestis -- vastavalt 23 ja 13,8 protsendini. BNS

Hetkel kuum