Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks tärni läheb asja ette

  Reval Hotelligrupp (RHG) ja E.L.L. Kinnisvara (Merko Kinnisvara) tahavad kevadeks 88 miljoniga Tallinna reisisadama lähedal püsti panna kahetärnihotelli.
  Turismi- ja hotellimajanduses on investeerimisruumi ning uusi hotelliprojekte tuleb üksnes tervitada.
  Uusi algatusi ei jagu ühe käe sõrmedelegi ja siin on peamine takistus olnud raskused kruntide hankimisega ning investeerijate puudumine. E.L.L. Kinnisvaral õnnestus omandada üsnagi magus maatükk 1996. aastal. 55% hotelli ehituskuludest finantseeritakse laenuga, mida on lubanud Hansapank.
  Viimaseil aastail on hotellimajandus tegelnud n-ö kosmeetikaga -- remonditi ja renoveeriti olemasolevaid hooneid. Suured hotelliketid pole Eestisse tulnud. Üha harvem kuuleb juttu, et kohe-kohe tuleb ja paotab oma kukrut mõni Holiday Inni või Hiltoni sarnane suurtegija. Sheraton on kolinud Riiga. Astlandat meenutab auk Tallinna kaubamaja taga, kust nüüd ainsa suurena üritab end üles upitada SRV Developmenti ja Radison SASi 25korruseline, üle poole miljardi krooni maksma minev hotell. Seegi pürgib esindushotelliks, kus turg on üsnagi küllastunud.
  Mullustele hotellide täituvuse ja käibe rekorditele lähiajal järele ei jõuta, ent suvised majutusprobleemid jäävad. Hotellimajanduse spetsialistide hinnangul mahuks Tallinna turule veel umbes 1500 hotellikohta ning puudu on just keskklassi hotellidest. Väljastpoolt tulijaid, kes alla kolme tärni majutuskohaga ei lepi, on loetud hulk. Suurem osa linnakülalisi eelistab kallitele tärnitornidele viisakat odavat ööbimiskohta, neid on meil aga vähe pakkuda.
  Seega on RHG ja E.L.L. Kinnisvara kavandatav «kaks tärni» just see, mida vaja.
  RHG majandustulemused näitavad, et firmal on jõudu uute projektide algatamiseks: mullu oli hotellikohtade keskmine täituvus 67 %, tänavu esimese poolaasta konsolideeritud netokäive ulatus 100 miljoni krooni ligi ja auditeerimata puhaskasum oli 8,9 miljonit. Äririske on firma osanud jaotada, osaledes uutes projektides peamiselt käivitaja ja operaatorfirmana või omades kolmandiku objektist. Ka rajatavas hotellis kuulub RHG-le 34%.
  Head uudist kipub varjutama Olümpia hotelliga seonduv. Ei tahaks uskuda, et uus hotell oleks osa taktikast, mida RHG kasutab Olümpia hoonete hinna allalöömiseks, aga välistada seda ka ei saa. Kui firma juht Andres Liinat riskis Olümpia nimel RHG aktsiahindade võimaliku langemisega, siis üks olematu hotell oleks selle kõrval väike asi. Poolmuidu Olümpia taskusse pistmine kaaluks võimaliku kahju igal juhul üles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Aasia turud võnkusid vaikselt, USA pidas kauplemispüha
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid tõusid minimaalselt, suuresti Ühendriikide riigivõlakirjade tootluse hüppelise kasvu tõttu. Ameerika investorite prognoos, et USA-Hiina suhted on paranemas, osutus valeks, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lennud täituvad aina rohkem, kvaliteet paraneb sügisel
Juunis suurenes Tallinna lennujaama läbivate liinide täituvus pea 80 protsendini, ent teenuse kvaliteedi paranemist ei ole oodata enne madalhooaega.
Juunis suurenes Tallinna lennujaama läbivate liinide täituvus pea 80 protsendini, ent teenuse kvaliteedi paranemist ei ole oodata enne madalhooaega.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.