• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks tärni läheb asja ette

  Reval Hotelligrupp (RHG) ja E.L.L. Kinnisvara (Merko Kinnisvara) tahavad kevadeks 88 miljoniga Tallinna reisisadama lähedal püsti panna kahetärnihotelli.
  Turismi- ja hotellimajanduses on investeerimisruumi ning uusi hotelliprojekte tuleb üksnes tervitada.
  Uusi algatusi ei jagu ühe käe sõrmedelegi ja siin on peamine takistus olnud raskused kruntide hankimisega ning investeerijate puudumine. E.L.L. Kinnisvaral õnnestus omandada üsnagi magus maatükk 1996. aastal. 55% hotelli ehituskuludest finantseeritakse laenuga, mida on lubanud Hansapank.
  Viimaseil aastail on hotellimajandus tegelnud n-ö kosmeetikaga -- remonditi ja renoveeriti olemasolevaid hooneid. Suured hotelliketid pole Eestisse tulnud. Üha harvem kuuleb juttu, et kohe-kohe tuleb ja paotab oma kukrut mõni Holiday Inni või Hiltoni sarnane suurtegija. Sheraton on kolinud Riiga. Astlandat meenutab auk Tallinna kaubamaja taga, kust nüüd ainsa suurena üritab end üles upitada SRV Developmenti ja Radison SASi 25korruseline, üle poole miljardi krooni maksma minev hotell. Seegi pürgib esindushotelliks, kus turg on üsnagi küllastunud.
  Mullustele hotellide täituvuse ja käibe rekorditele lähiajal järele ei jõuta, ent suvised majutusprobleemid jäävad. Hotellimajanduse spetsialistide hinnangul mahuks Tallinna turule veel umbes 1500 hotellikohta ning puudu on just keskklassi hotellidest. Väljastpoolt tulijaid, kes alla kolme tärni majutuskohaga ei lepi, on loetud hulk. Suurem osa linnakülalisi eelistab kallitele tärnitornidele viisakat odavat ööbimiskohta, neid on meil aga vähe pakkuda.
  Seega on RHG ja E.L.L. Kinnisvara kavandatav «kaks tärni» just see, mida vaja.
  RHG majandustulemused näitavad, et firmal on jõudu uute projektide algatamiseks: mullu oli hotellikohtade keskmine täituvus 67 %, tänavu esimese poolaasta konsolideeritud netokäive ulatus 100 miljoni krooni ligi ja auditeerimata puhaskasum oli 8,9 miljonit. Äririske on firma osanud jaotada, osaledes uutes projektides peamiselt käivitaja ja operaatorfirmana või omades kolmandiku objektist. Ka rajatavas hotellis kuulub RHG-le 34%.
  Head uudist kipub varjutama Olümpia hotelliga seonduv. Ei tahaks uskuda, et uus hotell oleks osa taktikast, mida RHG kasutab Olümpia hoonete hinna allalöömiseks, aga välistada seda ka ei saa. Kui firma juht Andres Liinat riskis Olümpia nimel RHG aktsiahindade võimaliku langemisega, siis üks olematu hotell oleks selle kõrval väike asi. Poolmuidu Olümpia taskusse pistmine kaaluks võimaliku kahju igal juhul üles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.