• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõis hakkab Toompead kõrvalt suunama

  «Eestis on see probleemiks, poliitikute kombineeritud ametikohtadel on pettureid,» ütles Mõis. Ta kinnitas, et rahastamisteemalisi kohtumisi tal pole poliitikutega olnud.
  Kaks nädalat tagasi kohtus Jüri Mõis Isamaaliidu liidrite Toivo Jürgensoni ja Mart Laariga. «Isamaalased on teiste erakondade kõrval ausad olnud,» ütles Mõis. «Kas ma nende poolt hääletan ka valimistel, oleneb sellest, kas ma olen nende tolle hetke poliitikaga nõus.»
  «Mõisaga kohtumisel vestlesime Eesti arengust eri valdkondades, mingeid kokkuleppeid ei sõlmitud ja sponsorlusest polnud üldse juttu,» lausus Toivo Jürgenson. Kohtumised pole siiski väga sagedased, enne viimast kokkusaamist kohtusin ma Mõisaga pool aastat tagasi ühel seltskondlikul koosviibimisel, lisas ta.
  Kuigi kohtumisel isamaaliitlastega räägiti ka siseminister Olari Taalist, keda Mõis ei pidanud pärast Daiwa skandaali sellele kohale sobilikuks, eitas Mõis poliitikute mõjutamist siseministri kukutamises. «Mina ei tee valitsuse tööd, aga olen oma seisukoha avalikult välja öelnud,» märkis ta.
  Mõisa sõnul tuleks esmalt viia majandus kokkuhoidlikumale alusele ja säästlikumalt käituda. Isikliku likviidsuse paremaks juhtimiseks, vastas Mõis küsimusele, miks ta on viimasel ajal müünud oma Hansapanga aktsiaid.
  Jürgensoni kinnitusel kohtuvad nii isamaalaste kui muude poliitikutega ka teised suurettevõtjad, samas pole ta kohanud suurärimehi, kes sooviksid riigikogusse kandideerida.
  «Sellest, mis toimub parlamendis ja valitsuses, oleneb ikka väga kõvasti üldine ettevõtluskeskkond ja seepärast on meeldiv näha, et ettevõtjate hulgas jääb järjest vähemaks sellist käega löömist, et ah see poliitika, mind see üldse ei huvita,» ütles Isamaaliidu esimees. «Ärimehed on hakanud poliitikat paremini mõistma, nagu ka seda, et spondeerimine ei tähenda kokkulepete ostmist, vaid mõtteviisi toetamist.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.