• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Müügis kogu pangandussektor

  Tallinna börs avanes eile hommikul rohkem kui 9% ülevalpool kolmapäevaõhtust sulgemistaset. See jäi ka päeva kõrgeimaks tasemeks, sest kogu ülejäänud päeva liikus turg vaikselt languse suunas. ÄP indeks sulgus õhtul taas alla 400 punkti taseme, 395,75 punktil (päevaga +0,25%).
  Turg ootas Swedbanki kolmapäevaõhtuse avalduse järel, et aktsia hind hakkab kiirelt tõusma, kuid hommikune avamistase meelitas suure osa ärahirmutatud investoreid müüma. Õhtul sulgus aktsia hind 1,63% kolmapäevasest sulgemistasemest kõrgemal, 78 kroonil.
  Eile jätkus tants Hansapanga planeeritava emissiooni ümber. Nii hommikul erakorralisele istungile kogunenud juhatus kui ka õhtul nõu pidanud nõukogu siiski toetasid Swedbanki ettepanekut ja 17. oktoobril peaks kogunema panga aktsionärid, et teha lõplik otsus.
  Hansapanga jõuline kapitali laiendamine on pannud toetust otsima ka teised Eesti pangad. Eile teatas Ühispank, et edasise arengu nimel ollakse valmis kaasama mõni strateegiline investor -- räägitud olevat SEBi ja kahe Saksa pangaga. Forekspanga sõnul on välispangad tundnud huvi ka nende vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.