Müügis kogu pangandussektor

18. september 1998, 00:00

Tallinna börs avanes eile hommikul rohkem kui 9% ülevalpool kolmapäevaõhtust sulgemistaset. See jäi ka päeva kõrgeimaks tasemeks, sest kogu ülejäänud päeva liikus turg vaikselt languse suunas. ÄP indeks sulgus õhtul taas alla 400 punkti taseme, 395,75 punktil (päevaga +0,25%).

Turg ootas Swedbanki kolmapäevaõhtuse avalduse järel, et aktsia hind hakkab kiirelt tõusma, kuid hommikune avamistase meelitas suure osa ärahirmutatud investoreid müüma. Õhtul sulgus aktsia hind 1,63% kolmapäevasest sulgemistasemest kõrgemal, 78 kroonil.

Eile jätkus tants Hansapanga planeeritava emissiooni ümber. Nii hommikul erakorralisele istungile kogunenud juhatus kui ka õhtul nõu pidanud nõukogu siiski toetasid Swedbanki ettepanekut ja 17. oktoobril peaks kogunema panga aktsionärid, et teha lõplik otsus.

Hansapanga jõuline kapitali laiendamine on pannud toetust otsima ka teised Eesti pangad. Eile teatas Ühispank, et edasise arengu nimel ollakse valmis kaasama mõni strateegiline investor -- räägitud olevat SEBi ja kahe Saksa pangaga. Forekspanga sõnul on välispangad tundnud huvi ka nende vastu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing