• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maali laenamine äriideeks

  Kunstilooming Saksamaale ei jõudnud ja kõik katsed töid üles leida on seni ebaõnnestunud, kommenteerib sihtasutuse Tallinna kunstihoone fond kunstiteadlane Sigrid Saarep suursaatkonda Saksamaal laenatud teoste praegust saatust.
  Toona välisministeeriumi haldusosakonnas töötanud ja 47 000kroonisele hoiustamislepingule alla kirjutanud Enno Selirand kinnitab, et nimetatud tööd on alles, kuid hetkel ei tea ta, kus need täpselt asuvad.
  Praegu Tallinna linnavalitsuse omandireformiameti palgal olev Selirand meenutab, et viis tööd isiklikult Saksamaale, kuid toonane suursaadik Tiit Matsulevits ei võtnud neid kõiki vastu ja ülejäänud viidi Brüsselisse.
  Välisministeeriumile ei ole kunstihoone veel ametlikku kirja saatnud, kadunud töödele tuleb panna uued hinnad.
  Ebameeldivaid kogemusi on kunstihoonel piltide hoiustamisega veelgi. «Aastaid tagasi võttis Keila linnavalitsus hoiule Peeter Mudisti maali, kuid kinkis selle mõni aeg edasi Keila haiglale. Ühel päeval läksime kohale ja tõime haiglast ise pildi ära,» meenutab Saarep. «Ma ei mõista, kuidas saab kunstihoone varaga nagu eraomandiga ümber käia.»
  Hoolimata ebameeldivatest kogemustest üritab kunstihoone siiski loomingut edasi hoiule anda.
  Tallinna kunstihoone fondi direktor Anu Liivak põhjendab, et loomingu deponeerimine on neile peamine iseteenimise võimalus. Eelmisel aastal sai kunstihoone piltide väljalaenamise eest 100 000 krooni lisaraha.
  ASi Norma Maja haldusosakonna juhataja Toivo Lillepõld ütleb, et nemad eksponeerivad oma peahoones hoiule võetud kunstiloomingut juba pikemat aega. «Selle teenuse pealt me küll kokku hoidnud ei ole.»
  Hoiustamine maksab kuni kümnendiku tööde maksumusest. Kui töid tähtaegselt ei tagastata, lisandub üks protsent viivist üleläinud päeva eest.
  Saarep ütleb, et ettevõtjate suhtumine kunstiteoste laenamisse on erinev. «Kui RETi arengukvartal valmis sai, kutsusin tegevjuhid hoidlasse ja näitasin neile parimat. Üks neist vaatas üht maali ja lausus: «Ma maalin ise ka sellise,» ja hakkas mörinal naerma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.