• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maali laenamine äriideeks

  Kunstilooming Saksamaale ei jõudnud ja kõik katsed töid üles leida on seni ebaõnnestunud, kommenteerib sihtasutuse Tallinna kunstihoone fond kunstiteadlane Sigrid Saarep suursaatkonda Saksamaal laenatud teoste praegust saatust.
  Toona välisministeeriumi haldusosakonnas töötanud ja 47 000kroonisele hoiustamislepingule alla kirjutanud Enno Selirand kinnitab, et nimetatud tööd on alles, kuid hetkel ei tea ta, kus need täpselt asuvad.
  Praegu Tallinna linnavalitsuse omandireformiameti palgal olev Selirand meenutab, et viis tööd isiklikult Saksamaale, kuid toonane suursaadik Tiit Matsulevits ei võtnud neid kõiki vastu ja ülejäänud viidi Brüsselisse.
  Välisministeeriumile ei ole kunstihoone veel ametlikku kirja saatnud, kadunud töödele tuleb panna uued hinnad.
  Ebameeldivaid kogemusi on kunstihoonel piltide hoiustamisega veelgi. «Aastaid tagasi võttis Keila linnavalitsus hoiule Peeter Mudisti maali, kuid kinkis selle mõni aeg edasi Keila haiglale. Ühel päeval läksime kohale ja tõime haiglast ise pildi ära,» meenutab Saarep. «Ma ei mõista, kuidas saab kunstihoone varaga nagu eraomandiga ümber käia.»
  Hoolimata ebameeldivatest kogemustest üritab kunstihoone siiski loomingut edasi hoiule anda.
  Tallinna kunstihoone fondi direktor Anu Liivak põhjendab, et loomingu deponeerimine on neile peamine iseteenimise võimalus. Eelmisel aastal sai kunstihoone piltide väljalaenamise eest 100 000 krooni lisaraha.
  ASi Norma Maja haldusosakonna juhataja Toivo Lillepõld ütleb, et nemad eksponeerivad oma peahoones hoiule võetud kunstiloomingut juba pikemat aega. «Selle teenuse pealt me küll kokku hoidnud ei ole.»
  Hoiustamine maksab kuni kümnendiku tööde maksumusest. Kui töid tähtaegselt ei tagastata, lisandub üks protsent viivist üleläinud päeva eest.
  Saarep ütleb, et ettevõtjate suhtumine kunstiteoste laenamisse on erinev. «Kui RETi arengukvartal valmis sai, kutsusin tegevjuhid hoidlasse ja näitasin neile parimat. Üks neist vaatas üht maali ja lausus: «Ma maalin ise ka sellise,» ja hakkas mörinal naerma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.