• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  USA. DJIA tõusis reedel 89,95 punkti. Turg reageerides positiivselt Brasiilia päästeprogrammi kinnitamisele. NASDAQi indeks vajus 1847,24 punkti tasemele, kuna jätkus kasumivõtt tehnoloogiasektoris. Muret tekitab teisipäeval toimuv vabaturu komitee koosolek, millel peaks selguma intresside saatus. Kui otsustatakse intresse mitte alandada, võib oodata langust kõikidel USA aktsiaturgudel. S&P 500 tõusis 7,46 punkti ja lõpetas nädala 1112,15 punktil. NYSE-l juhtisid langevad aktsiad 1498:1509. Langusele läks ka Russell 2000 indeks, libisedes 2,24%.
  Helsingi. Nagu teistel Euroopa börsidel oodati ka Soomes Ühendriikides toimuvat vabaturu komitee koosolekut. HEX-indeks tõusis 0,87%. Metsandussektori indeks kerkis 1,65%, kuid pangandussektori indeks vajus tugevalt -- 1,25%. MeritaNordbankeni hind kukkus 1,46% 27 margale. Aktiivselt kaubeldud Nokia lõpetas 1,11% plussis.
  Stockholm. Tugevalt esinev pangandus- ja finantssektor tõmbasid endaga kaasa ülejäänud turu. Indeks lõpetas 1,49 protsendiga plussis, saades toetust DJIA tugevast tõusust. SEB kerkis tugevneva ostusurve tagajärjel 3,64%. Liideraktsia Ericsson tõusis esmaspäeval 3,20%. Ühendriikides toimuv peaks mõjutama pangandussektori suunda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.