Varul sai volitused justiitshoone ehituslepingu sõlmimiseks

Praegu on kavandatava justiitshoone krundi valdaja Merko Ehitus. «Püüame leida Merko Ehitusega lahenduse, et mitte hakata riigi raha eest välja ostma maad, mille Merko Ehitus erastas EVPde eest,» rääkis Varul. «Tuleb leida juriidiline konstruktsioon, kuidas vormistada maa vahetuse tehing.»

Merko Ehitus ostis Tartu linnavalitsuselt ligi 1,2 ha suuruse krundi koos üle kümne aasta seisnud poolelioleva ehitisega eelmise aasta märtsis 6,5 mln krooni eest, misjärel erastas krundi EVPde eest.

Merko Ehituse peadirektori Tõnu Toomiku sõnul on nad valmis lepingule alla kirjutama, kui justiitsministeeriumil on sobiv variant esitada. «Oleme teinud oma pakkumuse justiitsministeeriumile vastavalt nende esitatud ruumiprogrammile,» lisas Toomik.

Justiitsministeeriumi selle aasta eelarves on uue hoone ettevalmistustöödeks ette nähtud miljon krooni. Valitsus tegi Paul Varulile ülesande leida ministeeriumi teiste objektide arvel veel 10 miljonit, et saaks alustada ehitustöödega. Projekti kogumaksumus on 87 miljonit krooni.

Varuli sõnul asuvad Tartus praegu kõik justiitsasutused rendipindadel. Uude justiitshoonesse tuleks Tartu maa- ja linnakohus koos osakondadega, Tartu halduskohus, ringkonnakohus ja prokuratuur.

Hetkel kuum