• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus eelnõu kärbib rahakantimist

  Esmaspäeval rahandusministeeriumis valminud tulumaksuseaduse eelnõu projekt näeb ette 15 protsendi suuruse maksumäära teenustelt, mida osutavad Eesti ettevõtetele maksuvabad firmad, ja offshore-firmade maksustamist sarnaselt Eesti firmadega, kui nende esindaja teeb korduvalt firma nimel Eestis tehinguid.
  Riigikogu rahanduskomisjoni liige Jürgen Ligi tunnistas, et paar aastat tagasi sõdis Reformierakond ise Koonderakonna valitsuse kava vastu maksustada offshore-firmade käest ostetud teenused. «Kuid igal asjal on oma hind,» lausus Ligi. «Kui me teeme ennast ettevõtluse suhtes paremaks kui välismaailm, peame tulusiirde ehk rahakantimise võimalusi piirama.»
  Juriidiliste isikute maksustamise põhimõtteid oluliselt muutvas eelnõus on eraldi sätted offshore-firmade kaudu toimuva tulude varjamise vastu. Eelnõu kohaselt maksustatakse mitmed tehingud firmadega, mis ei peaks asukohariigis maksma tulumaksu või mille maksumäär on väiksem kui kaks kolmandikku Eesti vastavast määrast.
  Kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt maksustatakse 15 protsendi suuruse tulumaksuga välisfirmade poolt Eestis osutatavad teenused, uus eelnõu näeb ette sama suure maksumäära olenemata teenuste osutamise kohast. Välisfirmalt teenuse ostja peaks teenuse eest tasudes kohe kinni pidama tulumaksu, kui välisfirma asukohamaa maks on Eesti omast madalam.
  Maksukonsultant Enn Roose pidas maksuvaba piirkonna definitsiooni eelnõus ebaõnnestunuks.
  Rahandusminister Siim Kallase allkirjastatud tulumaksuseaduse eelnõu näeb ette seaduse jõustumise 1. jaanuaril, sellekohane lubadus on ka valitsusparteide koalitsioonilepingus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.