• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangandussektor jätkas tõusu

  Neljapäev lõppes väikese langusega. Käive jäi suvisele perioodile iseloomulikult väikeseks, vaid 15,1 mln krooni. Äripäeva indeks liikus nagu Talse negatiivses suunas, vajudes 0,55%. Hoolimata Tallinna börsi üldindeksi langusest kerkis pangandussektori indeks 1,16%.
  Ametlikus nimekirjas oli tõusjate ja langejate suhe 3:3, üldindeksi tõmbas miinusesse järsult nõrgenenud Eesti Telekomi aktsia, mis kaotas tugevnenud müügisurve tagajärjel 1,66%.
  Optiva Panga aktsia näitas end taas tugevast küljest, nihkudes 1,0% kõrgemale, jäädes siiski alla liideraktsiale. Hansapank, taas enim kaubeldu, jätkas tõusu ja lõpetas 79 krooni tasemel. Viimasel ajal stabiilsusega silma paistnud Eesti Ühispank kuulus kolmapäeval langejate hulka, vajudes 0,38%. Suurimaks kaotajaks jäi seekord Merko Ehitus, vajudes ostuhuvi puudumise tagajärjel 2,11%, omanikku vahetas vaid 6000 aktsiat.
  Tallinna Külmhoone avalikustas neljapäeval 1999. aasta prognoosi. Nimelt planeeritakse 1999. a konsolideeritud netokäibeks 375 mln krooni, mis jaguneb järgnevalt: jäätisetooted 105 mln krooni, jahutatud toidukaubad 110 mln krooni, külmutatud toidukaubad 160 mln krooni. Möödunud aasta konsolideeritud netokäive oli 335,1 mln krooni. Tallinna Külmhoone planeerib 1999. a puhaskasumiks 13,7 mln krooni, 70% puhaskasumist kavatseb ettevõte teenida jäätise tootmisest ja realiseerimisest ning 30% jahutatud ja külmutatud toidukaupade müügist. Jäätist plaanib ettevõte müüa 3500 tonni, sellest 500 tonni planeeritakse eksportida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: LHV tulemused ja rahvapidu Tallinna börsil
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.