Mart Stöör • 13. juuni 1999 kell 22:00

Reede lõppes väikese tõusuga

Reede algas taas rahulikult. Põhinimekirjas tunti tagasihoidlikku huvi vaid pankade vastu. Käibelt esikohal oli taas Hansapank, lõpetades päeva muutuseta, kauplemise käigus vahetas omanikku 87 846 aktsiat. Käibelt teisel kohal oli Eesti Telekom, mille aktsia lõpetas nädala Londonis 1,96 krooni madalamal kui Tallinna börsil. 1,4 miljoni kroonise käibe juures jäi aktsia hind pidama neljapäevasele tasemele.

Positiivsest küljest näitas end Optiva Panga aktsia, kerkides 1,49%. Käive oli aga reedesele päevale iseloomulikult väike, käest kätte käis 49 500 aktsiat.

Lisanimekirja kõige aktiivsem oli Saku õlletehase aktsia, kerkides 4,51%. Kui kange õlle müük muutub tänavaputkades taas seaduslikuks, peaks see Eesti hetkel suurimale õlletootjale mõjuma hästi. Sakule on muidugi tekkinud mitmeid tõsiseid konkurente, kellele eespool mainitud võimalik seadusemuudatus peaks samamoodi kasulik olema. Reedesel aktsia hinna tõusul on vaevalt mingit pistmist endiselt arutluses oleva seadusemuudatusega. Suhteliselt harva kaubeldavana ja ebalikviidsuse poolest silmapaistvana on Saku aktsia alati reageerinud järsult keskmisest suurematele ostu-müügikorraldustele. Aasta algusest on Saku õlletehase aktsia hind kerkinud muljet avaldavalt, 36,6%.

Tallinna Külmhoone oli lisanimekirja staar, kerkides vaid mõne üksiku tehinguga 14,12%, omanikku vahetas vaid 10 271 aktsiat.

Sellel nädalal peaks selguma pangandussektori esindajate finantsolukord. Enne numbrite avalikustamist pole turult erilist aktiivsust oodata. Kauplemine toimub seni vaid mõne üksiku väljavalituga.

Hetkel kuum