Mart Stöör • 15. juuni 1999 kell 22:00

Üllatusi polnud, tõus jäi ära

Teisipäeval selgusid pankade tulemused. Ei olnud ei negatiivseid ega positiivseid üllatusi, kõik avaldatud tulemused jäid varem prognoositud tulemustega enam-vähem sarnaseks.

Eelnevalt spekulatiivsel eesmärgil aktsiaid kokku ostnud investorid lootsid arvatavasti positiivsemat reaktsiooni. Oodatud hinnatõusu ärajäämine sundis arvatavasti ka neid oma positsioone sulgema. Kahjuks ei mäleta, millal viimati Tallinna börs oleks tormiliselt reageerinud firmade finantsnäitajatele, eriti positiivsetele. Loomulikult on see toimunud vaid ekstreemsete erinevuste puhul prognoositust.

Müügisurve tugevnemine niigi õhukesel turul viis hinnad kiirelt madalamale. Põhinimekirja suurimaks kaotajaks jäi seekord Optiva Pank, vajudes 3,33 protsendi võrra. Käibelt esikohal olnud Hansapank nõrgenes 1,89 protsendi võrra.

Päeva ainus tõusja oli põhinimekirjas Merko Ehitus, mille aktsia kallines 7,53 protsendi võrra, käive oli aga suvisele perioodile iseloomulikult madal, omanikku vahetas vaid 3000 aktsiat.

Lisanimekirjas oli pilt veidi ilusam. Tõusvad aktsiad juhtisid 5:4. Edukaim oli siin EMV, mis kerkis 6,43 protsendi võrra. Käive oli siiski alla igasugust arvestust. Lisanimekirja suurima käibega oli Baltika, mis nõrgenes 3,23%.

Saku õlletehase aktsia jätkas oma stabiilset tõusu, liikudes teisipäeval 1,85 protsendi võrra kõrgemale.

Turg püsib lähipäevil suhteliselt ebalikviidsena, reageerides igale tavalisest suuremale ostu-müügikorraldusele järsult.

Hetkel kuum