• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üllatusi polnud, tõus jäi ära

  Teisipäeval selgusid pankade tulemused. Ei olnud ei negatiivseid ega positiivseid üllatusi, kõik avaldatud tulemused jäid varem prognoositud tulemustega enam-vähem sarnaseks.
  Eelnevalt spekulatiivsel eesmärgil aktsiaid kokku ostnud investorid lootsid arvatavasti positiivsemat reaktsiooni. Oodatud hinnatõusu ärajäämine sundis arvatavasti ka neid oma positsioone sulgema. Kahjuks ei mäleta, millal viimati Tallinna börs oleks tormiliselt reageerinud firmade finantsnäitajatele, eriti positiivsetele. Loomulikult on see toimunud vaid ekstreemsete erinevuste puhul prognoositust.
  Müügisurve tugevnemine niigi õhukesel turul viis hinnad kiirelt madalamale. Põhinimekirja suurimaks kaotajaks jäi seekord Optiva Pank, vajudes 3,33 protsendi võrra. Käibelt esikohal olnud Hansapank nõrgenes 1,89 protsendi võrra.
  Päeva ainus tõusja oli põhinimekirjas Merko Ehitus, mille aktsia kallines 7,53 protsendi võrra, käive oli aga suvisele perioodile iseloomulikult madal, omanikku vahetas vaid 3000 aktsiat.
  Lisanimekirjas oli pilt veidi ilusam. Tõusvad aktsiad juhtisid 5:4. Edukaim oli siin EMV, mis kerkis 6,43 protsendi võrra. Käive oli siiski alla igasugust arvestust. Lisanimekirja suurima käibega oli Baltika, mis nõrgenes 3,23%.
  Saku õlletehase aktsia jätkas oma stabiilset tõusu, liikudes teisipäeval 1,85 protsendi võrra kõrgemale.
  Turg püsib lähipäevil suhteliselt ebalikviidsena, reageerides igale tavalisest suuremale ostu-müügikorraldusele järsult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.