Kaido Einama • 29. juuni 1999 kell 22:00

Office 2000 sobib hästi väikefirmadele

Microsofti üle-möödunud nädalal esitletud Office 2000 võtab kõvakettalt jälle pisut rohkem ruumi ja nõuab veidi kiiremat arvutit, kuid muudab võrgutöö ja Interneti kasutamise lihtsamaks.

Vaatamata kuulujuttudele, et uus kontoritarkvara vanematel arvutitel isegi natuke kiirem on, selgus tema õgardlik iseloom mälu ja kõvakettaruumi tarvitamisel, mis ka kiirusele iga kord hästi ei mõjunud. Praegu müügilolevate kiirete PCdega saab Office 2000 hästi läbi. Aeglasemale arvutile tuleb aga natuke mälu juurde osta ja veerand gigabaiti kõvaketast vabastada.

Office 2000 on saada erinevates versioonides. Office 2000 Premium mahub ära neljale laserplaadile, kuid võib osta ka näiteks odavama Office 2000 Professionali, millel pole kaasas kujundusprogrammi. Pealtnäha on uuel programmil pisut muutunud välimus, oluliselt on muutunud aga tarkvara seotus Internetiga ja võrgutöö. Arvestatud on väiksema kontori vajadustega oma materjale ka Interneti kaudu jagada. Faile saab tõsta kodulehele ja neid seal muuta lihtsamini, kaasasolev Frontpage 2000 suudab aga algusest lõpuni firma veebilehekülge valmistada ja hallata.

Eesti jaoks kohandatud Office 2000 versioon saabub müügile sügisel. Tarkvaraspetsialistide arvates ei kiirusta firmad kohe uut programmi ostma, sest säästetakse igaks juhuks aasta 2000 vea kõrvaldamiseks. Kes aga on ostnud uue Office'i, ei pea muretsema failiformaatide pärast, sest uue tarkvaraga valmistatud dokumendid (välja arvatud Accessi andmebaasid) on loetavad vanema tarkvaraga ja vastupidi. Järgmisest aastast võib ennustada Office 2000 populaarsuse kasvu, sest aina olulisem on tarkvara parem hallatavus võrgus. Office 2000 Premium maksab CHSis 10 830 krooni.

Hetkel kuum