Mart Stöör • 11. juuli 1999 kell 22:00

Saku lõpetas tugeva tõusuga

Möödunud nädal lõppes üllatavalt aktiivse kauplemisega. Tallinna börsile iseloomuliku üliuimase reede asemel oli seekord enamikul maakleritel käed tööd täis. Endiselt tähelepanu keskpunktis püsiv Norma jätkas tõusu, kerkides püsiva ostuhuvi tagajärjel 3,82%. Käesoleval nädalal peaks Norma aktsiatega kauplemine püsima suhteliselt aktiivsena.

Suprema müügijuhi Veikko Maripuu sõnul toetab üldine pilt jätkuvalt Norma aktsia positiivset arengut. Tema sõnul võib Norma positsioon olla ka kõrgemal kui 35 krooni aktsia kohta.

Selge on see, et jätkuvaks tõusuks oleks vaja turul saada rohkem informatsiooni Autolivi ja Norma vahelistest lepingutest ning olulist rolli mängib loomulikult ka 50% osaluse eest makstav hind.

Käibelt esikohal oli taas Hansapank, kerkides 2,47%. Tehinguid vaadates on selge, et ka suuremad investorid on tüdinenud oma kätel istumisest ning on alustanud vabade vahendite turgu paigutamist.

Lisanimekirjas oli edukaim Saku, kerkides reedel 10,02%. Möödunud nädalaga kallines viimase hind 14,51%. Käesoleval aastal on reedese seisuga Saku aktsia hind kallinenud ligikaudu 57%. Võib oletada, et haruldaselt ilus ning soe suveperiood mõjub Saku majandustulemustele positiivselt. Tugevad fundamentaalsed näitajad peaksid hinda hoidma pikemas perspektiivis stabiilsena. Kasumivõtust tingitud ning suhteliselt õhukesele turule iseloomulikud korrektsioonid on samas tõenäolised. Pikemaajalise investeerimisstrateegiaga investoreid see aga ei tohiks hirmutada.

Hetkel kuum