• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BOJ katsed ebaõnnestusid

  Neljapäeva öö vastu reedet kujunes suhteliselt närviliseks. Jeen püsis endiselt tugev. Reedel valmistas paljudele maakleritele muret USD/JPY liikumine viie kuu madalaimasse seisu. Jaapani keskpank (BOJ) on korduvalt toonitanud, et neil on kindel plaan hoida USD/JPY kurss 118--122 vahel. Siiamaani on Jaapani keskpanga vahelesegamised aga ebaõnnestunud.
  Muret tekitab ka asjaolu, et kiirelt tugevnev jeen mõjub negatiivselt vaikselt tugevnevale Jaapani majandusele.
  Kui Jaapani keskpanga edaspidised katsed kursi suunda muuta ebaõnnestuvad, on tõenäoline ka 112 USD/JPY tase. Ära ei tasuks unustada sedagi, et möödunud nädalal BOJ kaks katset jeeni tugevnemist peatada ei õnnestunud.
  Reedel langes ka euro jeeni suhtes, libisedes 122,18 jeenile. Dollari suhtes suutis euro püsida 1,05 USD läheduses, tugevnedes möödunud nädalaga ligikaudu 4%.
  Reedel avalikustatud eurotooni tööstuse olukorda kajastav aruanne ei mõjutanud euro kurssi teiste valuutade suhtes kuigi palju. Turg suhtus numbritesse rahulikult.
  Silma tasuks peal hoida USA riiklikel võlakirjadel ning Jaapani keskpangal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Aasia aktsiaturud alustasid nädalat tõusuga
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Balti riigid juhivad koroonanakkuse tõusu kogu Ida-Euroopas
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.