• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank sai parema reitingu kui Ühispank

  «Meile on see üks viimase kuue kuu paremaid uudiseid,» ütles Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke, kommenteerides panga reitingu tõusu ühe astme võrra tasemele Baa2.
  «See tuli meile tõesti üllatusena,» märkis Raasuke, kelle sõnul viimane, juulis toimunud kohtumine agentuuri esindajatega jättis mulje, et reitingute parandamist ei tule.
  Raasuke avaldas arvamust, et tänu endisest tugevamale reitingule õnnestub Hansapangal saada edaspidi välispankadelt laene senisest odavamalt.
  Svenska Handelsbankeni maakleri Janek Moigi hinnangul võib reitingu tugevnemine kergitada Hansapanga aktsia hinda. «Usun küll, et see tõmbab ostjaid ligi,» kinnitas ta.
  Moody's põhjendas reitingu tõstmist tõenäosusega, et raskes olukorras toetaks Hansapanka tema suuraktsionär Swedbank. Agentuur märgib ka, et paranenud on Hansapanga enda finantsseisund. Hoolimata sellest jättis Moody's panga finantstugevuse reitingu endisele tasemele D+ ja nentis, et Eesti praeguses majanduskliimas ei saa ükski pank sellest kõrgemat hinnet.
  Ka Hansapanga lühiajaliste võlakohustuste reiting jäi muutumata, püsides tasemel Prime-3.
  Moody's lisab, et reitingud võivad tulevikus tõusta, kui suureneb Swedbanki osalus pangas või kui Hansapanga ja kogu Eesti majanduslik olukord paraneb.
  Ühispanga reitingud jättis Moody's samaks, ehkki parandas pikaajaliste võlakohustuste reitingu väljavaadet «stabiilselt» «positiivseks». See tähendab, et tulevikus võib praegu Baa3 tasemel püsiv reiting pigem tõusta.
  Hansapangaga võrreldes on Ühispanga reitingud palli võrra madalamad. «Ühispank peab veel palju töötama riskijuhtimise ja rahastamise parandamisel,» märkis Moody's.
  Ka Ühispanga puhul hindas agentuur positiivselt välismaise tuumikinvestori kaasamist Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) näol. Moody's teatab, et kui SEB poleks osalust pangas omandanud, võinuks panga reiting langeda arvestades mullust kahjumit, ebapiisavat omakapitali baasi ja suuri finantseerimiskohustusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Pühin Arco Vara portfellist minema
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.