• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupankurite süüdistamine venib

  Daiwa afääri uurija Tanel Samuel ütles, et süüdistuse esitamine lükkus edasi Kilbi advokaadi Aivar Pilve palvel, sest ta on praegu seotud teiste asjadega. «Lükkasime süüdistuse esitamise 19. oktoobrile,» lausus Samuel.
  Samueli sõnul tuleb tõenäoliselt pikendada ka kriminaalasja eeluurimise tähtaega, mis praegu on 13. oktoober. «Loodame, et kriminaalasi jõuab veel selle aasta jooksul kohtusse,» ütles Samuel.
  Uurija ei soovinud kinnitada, kas süüdistus esitatakse ebaõigete andmete esitamise paragrahvi alusel. «Ma ei saa enne süüdistuste esitamist neid kommenteerida,» märkis ta.
  Tõenäoliselt esitatakse süüdistus ka Hoiupanga endistele juhtidele Olari Taalile, Priit Hallerile ning panga ekspearaamatupidajale Juta Maarile. Nimetatud isikud lõid 1997. aastal koos praeguse rahandusministeeriumi nõuniku Heino Viigi ja tollase panga juristi Marcel Vichmanniga Hoiupanga Töötajate ASi (HTAS).
  Samal aastal võttis HTAS Jaapani Daiwa pangalt 219 mln krooni laenu 1,5 mln Hoiupanga aktsia ostmiseks. Laenu garanteeris Hoiupank, kuid panga juhid sellest panga omanikke ja keskpanka ei teavitanud.
  Paraku ei suutnud HTAS 1997. aastal puhkenud börsikrahhi tõttu laenu tagastada ja kaotas kogu tehingusse paigutatud raha. Firma oli lisaks paigutanud omalt poolt aktsiatesse 126 mln krooni.
  Asja uurib majanduspolitsei, mis peagi reorganiseeritakse ja viiakse kokku organiseeritud kuritegevuse uurimise osakonnaga. Majanduspolitseist on juba lahkunud selle kauaaegne juht Veljo Aleksandrov Eesti Energia sisekontrolli ülemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.