• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõuhknate krevetiäri jääb riigi soodustuseta

  «Püügikvootide taotlemisel peab turg olema avatud ka uutele tulijatele,» ütles keskkonnaminister Heiki Kranich eile pärast ministeeriumis toimunud sellekohast nõupidamist. «Sisulisi muudatusi seadusesse ei saa teha ülepeakaela, see tooks ainult lisaprobleeme.»
  Kavandatava seadusemuudatuse järgi oleks hakatud kalapüügikvoote firmadele jagama nende viimase kolme aasta püügitulemuste järgi.
  Krevetipüügil oleks seadusemuudatus kehtestanud muutumatu limiidi kolmele praegu krevetti püüdvale ettevõttele: ASile Reyktal ja perekond Kõuhknale kuuluvatele aktsiaseltsidele Permare ja Dagomar ning takistaks samale tegevusele juurdepääsu teistel ettevõtetel.
  ASide Permare ja Dagomar juhataja Marek Harjak ütles, et kõikides ELi riikides antakse püügilimiiti ajalooliselt kala püüdvatele firmadele.
  «Kui ma ei tea, mis mu järgmise aasta limiit on, siis pole ju võimalik areneda ja investeerida,» lisas Harjak.
  Praegu kehtiva kalapüügiseaduse järgi jagatakse krevetipüügi limiiti püügifirmadele vastavalt taotlustele, arvestamata ajaloolist püüki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Volvo tuleb reedel börsile
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.