ÄP fototoimetus • 18. oktoober 1999 kell 22:00

Panka mobiililt

Panga Soome kliendid, kellel on olemas Solo identifitseerimiskood, võivad teenust kohe kasutama hakata. Rootsis alustatakse teenuse pakkumist 2000. aasta esimesel poolel.

Uus teenus töötati välja koostöös Nokiaga, maailma suurima mobiiltelefonide tootjaga.

Tänu WAP pangateenusele on pank kliendi käsutuses igal ajal ja igas kohas. WAP-telefoni abil saab kontrollida kontol toimunud liikumisi, sooritada ülekandeid ja maksta arveid ning sooritada oste internetist.

2000. aasta veebruari lõpuni on teenus tasuta, siis hakkab kehtima kuutasu 4 Soome marka.

Järgmise WAP-teenusena on pangal plaanis pakkuda aktsiate ostu- ja müügitehinguid. «Pangateenuste sooritamist võimaldav telefon on klientidele väga kasulik,» märkis MeritaNordbankeni asepresident Bo Harald firma pressiteates.

Panga Soome ja Rootsi koduturud on ühed kõrgema mobiiltelefonide arvuga riigid ühe elaniku kohta. Soomes on mobiiltelefon enam kui 60 ja Rootsis 50 protsendile elanikkonnast. Seetõttu näeb MeritaNordbanken teenuste pakkumises mobiilside vahendusel suurt perspektiivi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum