• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia liidrikoht ohus

  USA traadita tehnoloogia uurimiskeskus Herschel Shosteck Associates ennustab, et kolmanda põlvkonna liidrid ei pruugi sugugi tulla praeguste «tähtede» hulgast.
  «Väljastpoolt tulevaid uusi firmasid ei piira vanad majanduslikud ja tehnoloogilised mallid ega seniste turuliidrite vanad nägemused,» ütles keskuse tegevdirektori asetäitja Jane Zweig. «Uued firmad võivad välja tulla lahendustega, mis hüppavad praeguste tegijate käsitlusest lihtsalt üle,» jätkas ta.
  Zweigi arvates võib uue põlvkonna liider tulla selliste firmade hulgast nagu Matsushita, Samsung, Microsoft või Jaapani tarbeelektroonika tootjad.
  «Nokia, Motorola ja Ericsson püsivad turuliidritena veel kaks aastat, siis aga on juba uute tegijate aeg turg vallutada ja kogu senist arusaamist telefonidest uuendada,» ütles Zweig.
  Jaapani firmadel on juba praegu edumaa DSP-tehnoloogia, akutehnoloogia, mälukiipide ja muudel aladel.
  Ka Sonera rahvusvaheliste turgude direktor Kaj Erik Relander usub, et uus liider tuleb Jaapanist.
  «Jaapanlased magasid teise põlvkonna telefonid maha, kuid kolmanda põlvkonnaga nad seda viga enam ei tee,» ütles Relander.
  Keskuse direktor Herschel Shoesteck on oma kolleegi avaldustest siiski tagasihoidlikum. Nokia ei pruugi sugugi oma liidrikohast ilma jääda.
  «Nokiat ei tohiks siiski kahe silma vahele jätta. Nokia on väljakujunenud tootjatest just see firma, millel on parimad eeldused kolmanda põlvkonna tingimustega kohanemiseks,» ütles Shosteck.
  Peale selle toovad uue põlvkonna telefonid turule uusi tegijaid nii meediamaailmast kui meelelahutustööstusest, kellel on nii ideid kui ka raha kolmanda generatsiooni ellurakendamiseks. Seejuures tuleb kindlasti arvestada noorema põlvkonna tarbimiseelistusi. Seegi juba eeldab, et uue põlvkonna telefonid oleksid midagi muud kui vanad.
  «See ei ole enam evolutsioon, vaid revolutsioon. Tulevikutarbijad on praegustest täiesti erinevad,» ütles Zweig.
  «Võib-olla tuleb telefonist Nintondo või Sega tüüpi toode, nagu videomäng. Samas tuleb meeles pidada, et tõelised kolmanda sugupõlve telefonid ei jõua turule enne 3--7 aastat,» ütles Zweig. Mobiilsidevõrgud on lihtsalt veel nii nõrgad, et ei suuda kvaliteetset interneti- ja videoteenust tagada.
  «Kui ei suudeta tagada isegi katkematut heli, kuidas siis veel internet või video töötaks,» ütles Zweig, kelle sõnul ei tohiks firmad tarbijaid esialgu ennatlike lubadustega hullutada.
  USAs investeerib AT&T praegu aastas «võrgu lappimisse» kaks miljardit dollarit, Sprint tahab 2000. aasta lõpuks kasvatada investeeringud vähemalt kolmele miljardile dollarile.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Miks just nemad ehk kogu tõde parimatest juhtidest
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Konkursi "Parim juht" finalistid on eeskujuks nii isikupärase käekirja kui ka juhtimisstiiliga, samuti julgusega kutsuda ettevõtte omanik maadlema. Küsimuste küsimusele ehk kuidas pikaaegselt edukas olla ja tipus püsida, on neil kõigil eeldused õigesti vastata, leiab juhtimisekspert Mait Raava.
Välisinvestorid on Eestiga rohkem rahul, kuid pole kedagi palgata
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.
Nii nagu kohalikel ettevõtjatel, on Eestis tegutsevatel välisinvestoritel küllaltki sarnased mured, kinnitas nende seas tehtud uuring: pole piisavalt töötajaid, kimbutavad kallid elektriarved ning geopoliitiline olukord paneb kukalt kratsima, tarneahelast rääkimata. Eksperdid näevad aga probleemides võimalusi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.