• Jaga lugu:

  Riigi raha börsile pannud fondijuht mõisteti õigeks

  Ehkki fond teenis 1996--1997 Venemaa, Ukraina ja Leedu võlakirjadesse ning aktsiatesse paigutatud raha pealt 2 miljonit krooni kasumit, teenis tehingu teine pool, Bahama offshore-firma CMI 6 miljonit krooni.
  Süüdistuse järgi eksitas Peep Pobbul fondi nõukogu 1996 sügisel, tutvustades nõukogu liikmetele ideed paigutada vaba raha pangadeposiidile, hiljem aga seisis koosoleku protokollis teade, et raha paigutatakse väärtpabereisse.
  Kuna fondi nõukogu liikmed ei mäletanud enam kohtus antud tunnistustes, millest täpselt sellel koosolekul räägiti ja mitmed neist tunnistasid, et ei teinud sel ajal vahet deposiidil ja väärtpaberitel, siis ei leidnud tõendamist protokolli võltsimine.
  Kohus kahtles keskkonnafondi nõukogu esimehe, ministeeriumi asekantsleri Peeter Soovälja ütlustes, et ta ei olnud asjadega kursis, vaid uskus Pobbulit heauskselt raha deposiidil hoidvat.
  Kinnitust ei leidnud süüdistus riigihankeseaduse rikkumise kohta, kuna offshore-firmaga sõlmitud lepingus ei olnud märget teenuse osutamisest, kuid ainult teenuse osutamine vajaks riigihankeseaduse järgmist.
  Õigeksmõistva kohtuotsuse luges ette üks kahest kaasistujast, kohtunik Merle Parts jäi eriarvamusele. Partsi eriarvamus lisatakse toimikule ja sellega saab tutvuda ringkonnakohtus, kui eelmine otsus edasi kaevatakse.
  Riigi huve esindanud riigiprokurör Heino Tõnismäe ütles, et otsust üle lugemata, paljalt kuulamise peale tegi ta kiire otsuse, et esitab apellatsiooni.
  Peep Pobbul, kes töötab ASi Eesti Raudtee keskkonnanõunikuna, ei soovinud eile mingeid kommentaare anda.
  Offshore-firma CMI esindaja Eestis Andres Mere tunnistas kevadel, et offshore-firma teenitud 6 mln krooni on tema valduses ja investeeritud tulusatesse väärtpaberitesse. Eile ütles ta investeeringu kohta, et nii edukas see enam pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüütik: ärikinnisvara-aasta jääb pigem kesiseks
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
Kuigi Eesti majandus taastub kriisist üle ootuste kiiresti, esineb ärikinnisvaraturul vastandlikke signaale ning aasta jääb pigem tagasihoidlikuks. kirjutab Restate’i kinnisvaraanalüütik Julia Linde.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.