• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SKT kasv viib aktsiaturu tõusule

  Kuigi eile hommikul avaldatud SKT kasvu näitaja osutus oodatust veidi nõrgemaks, lõpetas Tallinna börs liideraktsiate toel päeva siiski napilt positiivsel pinnal. ÄP indeks fikseerus börsi sulgemisel 323,64 punktil (päevaga +0,01%).
  Statistikaameti hommikune teade 0,2% majanduskasvust tekitas analüütikute hulgas vastakaid tundeid. Ühest küljest jõudis SKT muutus pärast kolmekvartalist vaheaega taas positiivsele poolele, teisalt jäi aga protsendiga alla analüütikute ootustele.
  Analüütikute ennustused iseenesest pole mingi näitaja, mille põhjal määrata tulemuse taset skaalal hea/halb. Võttes näiteks võrdlustasemeks selle aasta II kvartali 2,3%se languse, on 2,5%ne positiivne nihe kindlasti tubli tulemus.
  Mis muudab analüütikute prognoosid oluliseks, on tegelikult see, kas nende põhjal on tehtud investeerimisotsuseid. Võib arvata, et investor, kes tegi investeeringu 2%se kasvu ootuses, on pärast 0,2% pettunud ja soovib oma positsiooni likvideerida. Kui selliseid turult väljujaid on palju, annab see üsna ühese tulemuse -- languse.
  Tallinnas langesidki eile veidi aktsiate hinnad enne meid enim mõjutava Londoni börsi avanemist. Kuid kui pärast esimest ehmatust Londonis Telekomi aktsia jõuliselt kerkima hakkas, läksid sellega ettevaatlikult kaasa ka teised juhtaktsiad. Tallinna börsi sulgemise hetkeks oli Telekom 1,4%ga, Hansapank 0,8%ga ja Norma 0,6%ga plussis.
  Investorite isu Londonis kestis aga edasi, kergitades Telekomi aktsia hinna isegi euro järsust tugevnemisest hoolimata eile õhtul 95,4 kroonile, mis lubab loota aktsiahindade tugevnemist ka tänaseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.