• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Digitaalne telefonikeskjaam pakub kasutajale ohtralt lisavõimalusi

  Oleme oma seadmete kaasajastamisel jõudnud niikaugele, et enam ei eksisteeri eraldi digitaal- ja analoogvõrku. On vaid üks telefonivõrk, milles analoogjaamad on lülitatud otse digitaaljaamade külge. Sellise struktuuri abil on võimalik vabaneda häiretest, mis esinevad analoogsignaali transportimisel pikkade vahemaade taha. Samas ei aita see häirete vastu, mis võivad esineda analoogjaama sees.
  Digitaaljaama lülitatud tavatelefoniliini korral ei ole side 100% digitaalne. Analoogsignaal kulgeb mööda telefoniliini lähima kontsentraatorini, kus see muudetakse digitaalseks. Põhiline vahe võrreldes analoogsidega seisnebki selles, et kõik ühendused tehakse digitaalsignaaliga.
  Kontsentraatorid, mis võivad asuda mistahes punktis üle Eesti, on ühendatud emajaamaga digitaalsete ühendusliinidega, kasutades reeglina valguskaablit. Nii näiteks võib digitaaljaama, mis ise asub Tallinnas, olla ühendatud kliente nii Hiiumaalt kui ka Valgamaalt.
  Tänu paremale kvaliteedile on digitaaljaama abonentidel paremad andmeside võimalused, mis seisnevad kiiremas sidekiiruses ja ühenduse saamise ajas. Digitaaljaama abonentidel on võimalik kasutada ka mitmesuguseid lisateenuseid. Digiplussi pakettides olevaid ümbersuunamisteenuseid kasutades on oluliselt võimalik parandada kättesaadavust. Näiteks internetis surfates võib aktiveerida suunamise, kui liin on kinni. Suunata võib mõnele teisele telefonile või hoopis postkasti. Ümbersuunamine, kui number ei vasta, on teenus, mille korral kõne suundub järgmisele numbrile, kui telefonile ei vastata 15 sekundi jooksul. Täiesti uus on teenus, mis võimaldab aktiveerida ümbersuunamist oma telefonil kaugelt. Aktiivsetest suunamisteenustest annab märku katkendlik valimistoon.
  Kui ootate tähtsat kõnet, ei tähendada see veel, et te ei või ise helistada. Pruugib vaid aktiveerida koputusteenus ja teile antakse kõne ajal teada uuest helistajast. Siiski tuleb meeles pidada, et koputus segab internetiühendust. Internetiühenduse ajaks tuleb koputus tühistada.
  Kui kodus on lapsed, kes ise ei tule veel toime numbri valimisega, aitab teenus «Kuum liin». Piisab toru tõstmisest ja viie sekundi pärast ühendatakse telefon määratud numbriga.
  Väljuvate kõnede piirang on teenus, mis võimaldab mitte lubada helistada teatud suundadele. Kui vajadus tekib, saab PIN-koodi teadev isik piirangu maha võtta.
  Digitaaljaama abonendid saavad veel telefoni teel küsida kella, tellida äratust või meeldetuletust, kasutada kõne- ja faksipostkasti.
  Autor: Hannes Pihol
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.