• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kartulitootjad lõid ühisrinde

  Kuigi Audervalle lasi talunikel kinni maksta ka pakendivõrgud, pole 97 000 krooni võrkude tarnijale üle kantud. Lisaks on maksmata transporditasu kartuli vedamise eest.
  Audervalle juhina tegutsenud Toomas Ellisaar volitas novembri lõpus firmat juhtima Pärnumaa ettevõtja Väino Estneri. «Mina tulin otsima, kuhu mu tuttavate kartuliraha on jäänud,» täpsustas Estner. «Aga pangakontodele mul volitusi pole.»
  Ellisaar müüs oma sõnul kartulid OÜ-le Relaform. Kui kolmanda osamakse tähtaeg oli möödunud ja Relaformilt raha laekuma ei hakanud, jättis Ellisaar umbes 200 tonni kartuleid edasi andmata.
  Väidetavalt on need kartulid praegu Liiva laos ning ladu ei anna neid välja, kuna rent on maksmata. «Täna lähen Liivale uurima,» ütles Estner. «Kartul on siiski kiiresti riknev kaup.»
  MTÜ Eesti Kartul juhataja Kalle Hamburg ütles, et kartuli kogusaak Eestis on 350 000 tonni, millest läheb maha seemne- ja praakkartul, söögiks tarbitakse u 150 000 tonni. «Ei saa öelda, et 1000 tonni on vähe,» selgitas Hamburg. «Keskturul müüakse seda kartulit praegu 1,30 kr/kg, turu solkimise seisukohalt on efekt vähemalt pooleaastane.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.