• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade laenuportfelli rekord

  Novembrikuine pankade laenuportfellide kasv jääb alla vaid septembrikuu 4,2% kasvule, kui portfelli maht suurenes kuuga hüppeliselt miljardi krooni võrra 24,6 miljardi kroonini.
  «Arvan, et nüüd hakkab asi ilusamaks minema,» lausus Hansapanga juhatuse liige krediididirektor Aivar Rehe.
  Rehe sõnul oli esimesed selged märgid laenuportfellile püsiva baasi tekkest juba augustis.
  Rehe lisas, et ettevõtlus on oluliselt parandanud oma finantsjuhtimist, mis omakorda on suurendanud pankade usaldust ettevõtete vastu. Rehe märkis, et kui aasta keskel liikus raha põhiliselt ettevõtete kassavoogude tugevdamiseks, siis nüüd on hakanud elavnema ka investeerimisprojektid, mis annab põhjust uskuda, et oleme mõõnast üle saanud.
  Novembris suurenes eelmise kuuga võrreldes 8% võrra 1,3 miljardi kroonini mitteresidentidele antud laenude maht.
  Keskmine laenuintress langes novembris krooniaja rekordiliselt madalale 7,22% tasemele. Oktoobrikuus oli kroonilaenude kaalutud keskmine intressimäär 9,45%.
  Keskmise laenuintressi alanemine oli tingitud finantseerimisasutustele antud laenude keskmise intressi langusest. Finantseerimisasutustele antud laenude keskmine intress oli novembris 4,85 protsenti ehk praktiliselt võrdne euriboriga.
  Äripäeva analüütik Tõnis Oja märkis, et finantseerimisasutustele antud lühiajalise laenu intress on sellisel tasemel juba teist kuud. Tõenäoliselt on selle põhjustanud pangad oma liisingu- või kindlustusfirmadele laenude andmisega. Tähtajaks tasumata laenud moodustasid laenuportfellis novembris 2,7%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Andris püssi põõsasse ei viska – siit leiad tema uued investeeringud
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.