Ülo Toomsalu • 8. veebruar 2000 kell 6:02

Eesti Pank jätab lubatud miljonid maksmata

Eesti Pank ei saa hoolimata lubadusest maksta 2000. aasta riigieelarvesse 130 miljonit krooni, sest lõpetas möödunud majandusaasta kahjumiga, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Auditeerimine praegu alles käib ning kahjumi täpne suurus selgub märtsis,' ütles panga infoteenistuse asedirektor Kaja Kell. Juba praegu võub öelda, et üllatusi ühes või teises suunas ei ole, lisas tas.

Selle aasta riigieelarve kinnitab aga Eesti Panga kasumist tulude poolele 130 miljoni krooni laekumise. Eesti Päevalehe andmetel lubas keskpanga president Vahur Kraft eelarve koostamise ajal, et hoolimata võimalikest raskustes see summa leitakse.

'Keskpanga poolt ei oska küll öelda, kuidas see summa eelarvesse sattus,' ütles Kell. Igal juhul ei ole keskpank seda kunagi varjanud, et 1999. aasta ei tule kaugeltki nii soodne kui eelmine aasta ning see aasta võib meile kujuneda küllaltki keeruliseks, selgitas ta.

Hetkel kuum