Kadi Heinsalu • 23. märts 2000 kell 11:24

Presidendile maja ehitanud maksupettur Aivar Osa haigestus kohtuprotsessiks

Täna pidi toimuma Harju maakohtus esimene istung kriminaalasjas Viimsi vallavolikogu liikme Aivar Osa üle, keda kaitsepolitsei süüdistab Viimsi valla maaomaniku Tiit Kuuli kahehektarilise maatüki ebaseaduslikus müügis. Kohtuisting jäi aga ära, kuna Aivar Osa haigestus, samuti oli terviseprobleeme kannatanul. Kohtuprotsess lükati edasi 25. ja 26. aprilliks.

Viimsi ärimees Aivar Osa on president Lennart Merile Viimsisse maja ehitanud M-Eksperdi endine omanik. Eelmisel sügisel, kui kaitsepolitsei tema suhtes kriminaalasja algatas, müüs Osa firma edasi Moskva kodanikele ja firma juhatajaks sai üks Lasnamäel elav vene noormees.

Kaitsepolitsei on Osa suhtes algatanud teisegi kriminaalasja, mis uurib M-Eksperdi kaudu korraldatud majadetailide salakaubavedu Rootsist Eestisse. Tolliameti sisejuurdlus on Rootsi maksuametist saadud tõenditele tuginedes kinnitanud, et see firma tõi majadetailid Rootsist Eestisse käibemaksu maksmata ja kavatseb lähiajal Osale esitada ka ettekirjutuse maksu sissenõudmiseks.

Hetkel kuum