• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meediaagentuuride liidu liikmetel 55 turust

  Sõltumatu Meediaagentuuride Assotsiatsiooni (SMA) liikmete meediakäive oli eelmisel aastal kokku ligi 351 mln krooni. Seega vahendas üheksa meediaagentuuri 55 kogu reklaamituru mahust, mis oli BMF Gallup Media andmetel 1999. aastal 639 mln krooni.
  Kuigi kogu reklaamituru maht vähenes eelmisel aastal 10 võrreldes 1998. aastaga, suutsid meediaagentuuride liidu liikmed oma osakaalu reklaamiturul mõne protsendi võrra suurendada. Seda ka juhul, kui meediakäibe koondarvestusest arvata välja Creative Media Service, kes alles tänavu liiduga ühines.
  Media House Balti direktori Primo Annuse sõnul ostsid paljud firmad oma katusbrändile meediapinda ja -aega varem läbi meediaagentuuri, kuid alambrändidele reklaamibüroode kaudu, nüüd aga reklaamivad kõiki brände ühe meediaagentuuri kaudu.
  Primo Annuse hinnangul jaguneb ülejäänud reklaamiturg: 30?35 reklaamibüroode ja nende meediaagentuuride vahel, kes ei kuulu assotsiatsiooni ning ligi 10?15 reklaamirahast laekub otsemüügist. Tõsi, mõni meediakanal saab tihti isegi poole oma reklaamist otsemüügist.
  SMA liikmed on täisteenust pakkuvad meediaagentuurid, kes ei oma meediakanalit ega kuulu ise meediakanalile. Liikmel on esindus vähemalt kahes Balti riigis ja tegutsenud turul vähemalt ühe aasta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.