Inno Tähismaa • 11. mai 2000 kell 9:33

Juhtkonna vahetus kergitab Ühispanga aktsia hinda

Ühispanga aktsia hind liigub täna tõusujoones, vastupidiselt kergele langustrendile, pärast panga nõukogu eilset otsust eemaldada panga juhatusest peamiselt Tallinna Pangast üle tulnud juhatuse liikmed.

Ühispanga juhatusest pidid lahkuma endise Tallinna Panga juhid Leho Lugna ja Targo Raus. Samuti lahkusid Ühispanga juhatusest kontorite majandamisega tegelenud Toivo Annus ja raamatupidmisasjatundjad Ülo Suurkask ja Vaima Kask. Nende asemele asusid McKinsey-kogemusega Jürgen Lamp, Hoiupangast tulnud IT-asjatundja Tõnu Liik ning rahaturuspetsialist Rein Rätsep.

Ühispanga aktsia kerkis esimeste kauplemistundide jooksul 1,35% 30 krooni tasemele. Ühispanga aktsia oli ka enimkaubeldud 800 tuhande kroonise käibega.

Põhinimekirjas langesid enim Optiva Panga ja Eesti Telekomi aktsiad vastavalt 2,5% ja 0,39%. Hansapanga aktsia langes 0,18% ja Norma aktsia 0,24%. Merko, Pro Kapitali ja Kaubamaja aktsiatega polnud tehinguid tehtud.

Hetkel kuum