26. juuni 2000 kell 13:14

Tallinna Börsil vahetas omanikku 3,6% Baltika aktsiatest

Tallinna börs üllatas esimesel jaanipäevajärgsel kauplemispäeval viimaste nädalate kohta küllaltki korraliku 16,1 miljoni krooni suuruse päevakäibega. Tallinna börsi kümne enamkaubeldava aktsia keskmist hinnaliikumist peegeldav Äripäeva indeks kerkis 0,03 protsenti 391,05 punktini.

Suurim tõusja oli põhinimekirjas Optiva Panga aktsia, mis kallines 6,4 protsenti 6,65 kroonini. Kuna sooritati vaid üks 20 aktsia suurune tehing, siis rõõmustab see vaid statistikahuvilisi, või õigemini eelkõige neid, kes on nõus Mark Twain"iga väikese vale, suure vale ja statistika suhtes.

Valdavas osas põhinimekirja aktsiad odavnesid. Erandiks oli Optiva Panga kõrval Pro kapital, mis kerkis 0,25 protsenti 39,80 kroonini.

Enimkaubeldud oli täna taas erastamisväärtpaber 4,7 miljoni krooniga. Hansapanga aktsiatega sooritati tehinguid 3,3 miljoni krooni väärtuses ning Baltika aktsiatega 3,3 miljoni krooni väärtuses. Tehingud Baltikaga, mille käigus vahetas omanikku 3,6 % emiteeritud aktsiatest, sooritati turuväliste tehingutena pärast börsipäeva lõppu.

Hetkel kuum