6. juuli 2000 kell 10:28

Lähiaastail Kuressaare-Riia laevareise ei toimu

Saaremaa Laevakompanii ei korralda uusi merereise Saaremaalt Riiga enne paari-kolme aasta möödumist, sest mullune ettevõtmine tõi laevafirmale suure kahjumi, kirjutab Meie Maa.

'Saime eelmisel aastal kogemuse, mis ei kuulunud just kõige paremate kilda,' tõdes Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk. Tema sõnul jäid mullu suvel Saaremaa ja Riia vahel tehtud kaheksa reisi kahjumisse. 'See oli üsna suur,' nentis ta.

Ettevõtmise ebaõnnestumise peamisteks põhjusteks peab Rihvk sobimatut graafikut ja taolisteks reisideks sobimatut laeva. Kuivastu ja Läti pealinna vahet seilanud Regula oli tema hinnangul liialt aeglane. Kuna reis on pikk, pidanuks Riia vahetsõitma kiirem või magamiskohtadega laev, ütles Rihvk.

Reisijaid sõitudele jätkus, aga meie jaoks oli huvilisi liiga vähe, lisas ta. Laevafirma finantsdirektori asetäitja Einar Riimi andmetel olid Saaremaa ja Riia vahel reisijaiks põhiliselt lätlased. Eesti inimestele graafik ei sobinud, kuna Riiga jõudnud laev asus juba paari tunni pärast tagasiteele ja neil tulnuks nädal Riias veeta või hoopis maad mööda koju tagasi tulla, rääkis Riim.

Tõnis Rihvki sõnul võib liin käiku minna kahe-kolme aasta pärast. Selleks aga on laeva- ja graafikuvahetus tingimata vajalik, ütles laevakompanii tegevdirektor.

Hetkel kuum