Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ösel tahab mahlaturu liidri kohalt tõrjuda Läti Gutta

  ?Eesti mahlaturul pole tugevaid kaubamärke välja kujunenud,? seletas Leis. ?Samuti eeldame mahla tarbimise jätkuvat tõusu.?
  Kui viis aastat tagasi tarbis eestimaalane 12 liitrit mahla aastas, siis tänavu tõuseb see näitaja 18 liitrini. Prognooside kohaselt joob iga Eesti elanik viie aasta pärast 22?23 liitrit mahla aastas.
  ?Miks peaks Läti mahlatootja Gutta olema Eestis turuliider,? viitas Leis soovile kärpida eelkõige Gutta turuosa ja lisas, et Lätis on turuliider Läti teine mahlatootja Cido.
  Gutta mahlade maaletooja, ASi Hadleri Hulgikaubandus juhataja Toomas Hurda andmeil kuulub põhibrändile Gutta viiendik Eesti mahlaturust. ?Koos kõrvalbrändiga Samba on Gutta turuosa 27 protsenti,? täpsustas Hurt.
  Hurt möönis, et mahlaturul on liiga palju kaubamärke ja liidrit sisuliselt välja kujunenud pole. ?Iga uus turule tulija valmistab meile peavalu,? tunnistas Hurt. ?Aktsepteerime Öselit kui tugevat konkurenti.?
  Aasta algul omandas kolmandiku Gutta aktsiatest offshore-firma, mille taga on Hansabanka ja Rootsi pakendifirma Tetra Pak. Hansabanka ja Tetra Pak ostsid Gutta 4,6 miljoni dollarini ulatunud võla üles Unibankalt.
  Kuldar Leisi sõnul loodab Ösel, et üle 31 miljoni krooni suurune investeering Tetra Paki täisautomaatliini tasub end ära kolme aasta jooksul. Mahlaliini tunnivõimsus on 6000 liitrist uudse tilgapüüdjaga tetrapakki.
  Ösel plaanib järgmisel aastal turustada Eestis umbes
  3 miljonit liitrit mahla. Kavas on minna ka Läti ja Leedu turule.
  Ösel Foodsi apelsini-, õuna- ja tomatimahl ning multinektar ja apelsini-virsiku nektar jõuavad poodidesse oktoobri keskel.
  Ösel Foods on mahlabrändi nimeks valinud Aura. ?Kui enamik mahlatootjaid rõhutab lõunamaist päikest, siis meie lähtume meie regiooni eripärast ehk neljast aastaajast,? kommenteeris Leis.
  Öseli eelmise aasta omatoodangu käive oli 63,7 miljonit krooni. Tänavu poolaasta käive on 44 miljonit krooni ja kasum 3,6 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Kaupmees: kui vaja, otsime tarnija, kelle hinnad on vastuvõetavamad
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.