Ülo Toomsalu • 9. oktoober 2000 kell 6:54

Võru maavanema kandidaat võib selguda täna

Rahandusminister Siim Kallas avaldas reedel lootust, et koalitsiooninõukogu suudab täna Võru maavanema asjus kokkuleppele jõuda ning kandidaadi kinnitada, vaatamata sellele et erimeelsused Reformierakonna ja Mõõdukate vahel pole kadunud, kirjutab Võrumaa Teataja.

Reformierakonna poliitikud, kes soovivad maavanemana näha Võrumaa Kutsehariduskeskuse direktorit Mait Klaassenit, pole leidnud koalitsioonikaaslaste Mõõdukatega kompromissi. Mõõdukad pakuvad maavanemaks Laheda vallavanemat Sirje Tobrelutsu.

Minister Kallas tunnistas reedel Rõuges, et kokkuleppe saavutamine esmaspäeval pole garanteeritud.

Meelis Atonen, koalitsiooninõukogu liige, kinnitas, et Sirje Tobreluts on Reformierakonnale vastuvõetamatu, sest Põlvamaalt tulnuna ei tunne ta kohalikke probleeme. Tobrelutsu vastu on ka enamik Võrumaa omavalitsusjuhte, kes soovivad maavanemaks Klaassenit.

Atoneni arvamuse kohaselt võib Reformierakond mingil hetkel olla valmis 'jesuiitlikuks sammuks' ning nõustub Tobrelutsu esitamisega esimesse kooskõlasturingi, kus vallajuhid ta tagasi lükkavad. Seda eeldusel, et teises voorus esitatakse Klaassen.

Hetkel kuum