• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu lipp kõlbab kanakullide peletamiseks

  Viljandi piiri lähedal Pärnu maantee ääres lehvib aiateibas punalipu kõrval Leedu riigilipp, mis perenaise sõnul hoiab kullid kanadest eemal, kirjutab Sakala.

  Pärsti valla Pinska külas elav Maret Oksa ütles, et tuule käes lehvivad kangad on kanakullid aiast eemale hoidnud. Naine oli saanud Leedu kolla-rohe-punase ja selle kõrvale kanaaia äärde ridva otsa kinnitatud punast värvi lipud Viljandi prügimäelt, kus ta tihti käib.
  Leedu saatkond vastas Sakala pärimise peale, et Eestis heisatakse Leedu lippu kolmel juhul. 'Alaliselt on lipp väljas Leedu saatkonna hoone juures Tallinnas,' selgitas saatkonna ametnik. 'Veel heisatakse riigilipp Leedu Vabariigi esindaja ametliku visiidi puhul ning vastavalt riikidevahelisele kokkuleppele Toompeal ka Leedu iseseisvumise aastapäeval.'
  Valitsuse määruses 'Riigilipu kasutamise kord.' on öeldud, et mõne teise riigi lippe võib Eestis heisata ainult koos sinimustvalgega ja need paigutatakse üldjuhul prantsuskeelsete riiginimede järjekorras Eesti riigilipust vasakule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.