Ülo Toomsalu • 23. oktoober 2000 kell 6:38

SLÕ: Balti riikide ühtsust pole olemas

Lõpuks on ka lätlased eesotsas nende Kanadas sirgunud presidendi Vaira Vike-Freibergaga mõistnud, et Balti ühtsust pole olemas ja olematust ühtsusest ei tasu ka meeleheitlikult kinni hoida, kirjutab SL Õhtuleht tänases juhtkirjas.

SL Õhtuleht jagab Balti ühtsuse skeptikute seisukohta ja kinnitab, et nii Euroopasse pürgimisel kui ka NATO ukse avamisel ei tasu loota naabritele, vaid eelkõige iseendale.

Naabrite kasutamine võib küll demagoogiliselt mõjuda kannustavalt, kuid sisuliselt on tegu tühja pläraga. Balti ühtsust jagus meie regiooni vaid mõneks aastaks, põhiliselt okupatsioonist vabanemiseks. Seejärel algas iga riigi sees ja nende vahel meeletu konkurents, mis on võrreldav väikeste ja isegi mitte veel teismeliste vendade omavahelise jagelemisega.

Hetkel kuum