Ülo Toomsalu • 24. november 2000 kell 7:02

Juhid ja spetsialistid käisid eile varjuga

Eile hommikul ilmus ajalehte Sakala viis Viljandi Maagümnaasiumi õpilast, kes toimetuse töötajaid päeva jooksul varjuna jälgisid, kirjutab Sakala.

Nimelt oli eile üleriigiline töövarjupäev, mil kooliõpilased said nelja tunni jooksul vaadata eri organisatsioonide tippjuhtide ja spetsialistide tööd.

Junior Achievementi Arengufondi korraldatud päeva üks olulisemaid eesmärke oli õpilastele teadvustada, et sihtide saavutamisel mängib olulist rolli haridus.

Viljandi Maagümnaasiumi XII-b klassi õpilane Argo Pajuste, kes plaanib edasi õppima minna Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonda, ütles, et sai päeva jooksul selgema pildi ajalehetoimetuse tööst, uudise kokkupanekust ja fotograafi erialast.

Viljandi Maagümnaasiumi majandusõpetaja Ain Lembavere sõnul oli õpilastele töövarjupäevast osavõtmine vabatahtlik. Selle kooli 300 gümnaasiumiõpilasest läks eile asutustesse töötajaid jälgima 54. Teistel oli tavaline koolipäev.

Ain Lembavere lisas, et päev oli ette nähtud eelkõige ettevõtjate ja ärimeeste jälgimiseks, kuid neid Viljandis eriti palju ei ole.

Äraütlemisega pidid leppima ka paljud need õpilased, kes soovisid jälgida advokaatide, kohtunike, vanglatöötajate ja psühhiaatrite tööd. 'Nende erialade esindajad on seotud palju konfidentsiaalsusega, mida lastele avaldada ei saa,' selgitas Lembavere.

Hetkel kuum