• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juhid ja spetsialistid käisid eile varjuga

  Eile hommikul ilmus ajalehte Sakala viis Viljandi Maagümnaasiumi õpilast, kes toimetuse töötajaid päeva jooksul varjuna jälgisid, kirjutab Sakala.

  Nimelt oli eile üleriigiline töövarjupäev, mil kooliõpilased said nelja tunni jooksul vaadata eri organisatsioonide tippjuhtide ja spetsialistide tööd.
  Junior Achievementi Arengufondi korraldatud päeva üks olulisemaid eesmärke oli õpilastele teadvustada, et sihtide saavutamisel mängib olulist rolli haridus.
  Viljandi Maagümnaasiumi XII-b klassi õpilane Argo Pajuste, kes plaanib edasi õppima minna Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonda, ütles, et sai päeva jooksul selgema pildi ajalehetoimetuse tööst, uudise kokkupanekust ja fotograafi erialast.
  Viljandi Maagümnaasiumi majandusõpetaja Ain Lembavere sõnul oli õpilastele töövarjupäevast osavõtmine vabatahtlik. Selle kooli 300 gümnaasiumiõpilasest läks eile asutustesse töötajaid jälgima 54. Teistel oli tavaline koolipäev.
  Ain Lembavere lisas, et päev oli ette nähtud eelkõige ettevõtjate ja ärimeeste jälgimiseks, kuid neid Viljandis eriti palju ei ole.
  Äraütlemisega pidid leppima ka paljud need õpilased, kes soovisid jälgida advokaatide, kohtunike, vanglatöötajate ja psühhiaatrite tööd. 'Nende erialade esindajad on seotud palju konfidentsiaalsusega, mida lastele avaldada ei saa,' selgitas Lembavere.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.