Inge Rumessen • 30. november 2000 kell 22:00

Divec eitab seotust enda loodud firmaga

Eelmisel suvel korraldas majanduspolitsei läbiotsimise riiulifirmasid müüva Diveci peakorteris Tallinnas Jõe tänaval ja viis kaasa 135 kasti dokumentidega ja neli arvutit.

Nädala alguses jättis Võru maakohus jõusse maksuameti 0,2 miljoni kroonise nõude ASi Puhastusimport vastu, kes maksis 1998. aasta detsembris OÜ-le Alfainvest viimase esitatud kahe arve alusel kokku 420 000 krooni, millele lisandus käibemaks. Raha läks justkui Baltimaades ja Venemaal korraldatud turu-uuringute tegemiseks. Diveci konsultant Priiten Tamm ütles eilses Äripäevas, et Divec ei ole kunagi müünud ega teenindanud OÜd Alfainvest. Tema sõnul on Diveci seostamine koos Alfainvesti väidetava seaduserikkumisega varjatud laim, sest võetuse aktis pole mainitud Alfainvesti. ?Seetõttu on selge, et nimetatud dokumente pole Divecist kunagi leitud,? ütles Tamm.

Samas on OÜna Dreiv Grupp aasta alguses ümber registreeritud Diveci esindajad saatnud mitmeid kirju nii maksuametile kui ka Tallinna politseprefektuuri majanduskuritegude talitusele, milles firma nõuab tagasi lisaks 45 firma raamatupidamisdokumentidele ka OÜ Alfainvest omi.

?Me oleme saanud päris mitu kirja Diveci esindajatelt, kus nad tahavad tagasi saada Alfainvestiga seotud dokumente,? ütles Tallinna politseiprefektuuri vaneminspektor. ?Sarnaseid kirju on saanud ka maksuamet ning seetõttu ei saa ma aru nende väitest, et firma pole seotud Alfainvestiga.?

1998. aasta lõpust 1999. aasta alguseni tegid 15 firmat Alfainvesti ja Novecento kaudu rahaülekandeid Küprosele.

Hetkel kuum