Ülo Toomsalu • 1. detsember 2000 kell 6:20

Armeehoonet remontiv firma jättis ümbrikupalgagi maksmata

Tapal kaitseväe tulevase tuletõrjedepoo seinu võõbanud ning teistel remonditöödel rassinud ehitajad pole oma vaeva eest saanud sentigi tasu, sest alguses ümbrikupalka lubanud firma näitas hiljem tööraha küsijaile lihtsalt ust, kirjutab Postimees.

Pärast maakonnalehest Virumaa Teataja loetud kuulutust kaitseväe keskladude hoone remonditöödele maalriks läinud Rita Vahterile ei maininud töid teostanud AS Renover Ehituse töödejuhataja seadusekohase tööettevõtulepingu sõlmimisest poolt sõnagi.

Töölistele ainult eesnime pidi Aimurina tuntud töödejuhatajale lisaks objekti inspekteerinud projektijuht Hannes (ka tema perekonnanimest polnud töölistel aimugi) lubas küll lepingud kiiresti ära vormistada, kuid vajalikke pabereid ei kirjutatud alla ei Vahteri ega teiste töölistega.

'Mõni targem üle Eesti kokku sõitnud inimestest läks kohe ära nähes, et siit ei saa lepingut ega raha,' meenutas Vahter. Kokku võis tema hinnangul tuletõrjedepoo rajamisega ametis olla ligi paarkümmend töölist.

Palgapäevaks nimetatud 23. novembril ei ilmunud tulevase tuletõrjedepoo juurde ühtegi maksumaksjalt remonditööde eest ligi 2 miljonit krooni teeniva Renover Ehituse esindajat.

Tallinna ja Harjumaa töökaitseinspektsiooni ametnikele on Renover Ehitus hästi tuntud firma, sest aastate jooksul on nad ettevõttele teinud hulga ettekirjutisi, määranud trahve ning kuulnud kaebusi rahata jäänud töölistelt.

Inspektsiooni juhataja asetäitja Eve Hinno sõnul on Renover Ehitus laialt tuntud töötajate jõhkra kohtlemise tõttu, kuid tema alluvad on võimetud midagi ette võtma.

Suvel vähempakkumisega tuletõrjedepoo remontimisõiguse endale saanud Renover Ehituse tausta kaitseministeerium ei kontrollinud, nentis ministeeriumi avalike suhete osakonna ülem Madis Mikko.

Hetkel kuum