5. detsember 2000 kell 8:39

Viljandi metallkonstruktsioonide valmistajad koguvad tuntust

Viljandi viie suurima ettevõtte hulka kuuluv AS Viljandi Metallitööstus on valmistanud Eesti EXPO paviljoni teraskonstruktsioonid ja liikuvmehanismid, Kadaka turu teraskonstruktsioonid, umbes 40 bensiinijaama teraskarkassid ja maailma suurimatele kruiisilaevadele metallist interjööritooteid, loetles Viljandi Metallitööstuse nõukogu esimees Jaak Sulg olulisemaid objekte.

Omaaegse Viljandi KEK metalli tootmisbaasist välja kasvanud Viljandi Metallitööstus tähistab täna veerandsajandat tegutsemisaastat. Viljandi Metallitööstus tegeleb lisaks metallkonstruktsioonidele ka betooni tootmisega ja ehitusega. Grupis töötab 150 inimest.

Kolm aastat Soomes büroohoonete teraskonstruktsioone ehitanud Viljandi Metallitööstus asutas tänavu Soomes tütarettevõtte VMT Steal OY, kus töötab 15 inimest.

Jaan Sule sõnul loodavad nad tänavu teenida saja miljoni krooni suuruse käibe juures umbes kümme miljonit krooni kasumit. Viljandi Metallitööstuse omanikeringis on paarkümmend endist ja praegust töötajat.

Hetkel kuum