• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pensionikindlustus aasta lõpus kahekordistunud

  Kindlustusseltsides ja pensionifondides valitseb aasta viimasel kuul 'detsembripalavik', vanaduspäevade kindlustajad investeerivad pensionitoodetesse, et saada tuleval kevadel osa tulumaksu tagasi, kirjutab Postimees.

  Hansapanga Kindlustuse juhatuse esimehe Priit Potisepa hinnangul makstakse aasta kahel viimasel kuul tavapärasest üle kahe korra rohkem kindlustuspreemiaid.
  'Kui tavaliselt laekub kuus kindlustuspreemiaid veidi üle kümne miljoni krooni, siis novembris laekus 21 ja juba poole detsembriga on kogunenud preemiaid 13 miljonit krooni,' märkis Potisepp. 'Kõva tamp on taga.'
  Kui mullu oli pensionikindlustuspreemiate kogumaht aasta lõpuks 35 miljonit krooni, siis peaks tänavu prognooside kohaselt tõusma see arv ligi kahe korra võrra, 60 miljoni kroonini.
  Põhjus, miks inimesed muutuvad aasta lõpus tunduvalt murelikumaks toimetuleku üle vanaduspõlves, on tulumaksu tagastus. Tulumaksuvabalt saab nii pensionikindlustusse kui ka pensionifondi paigutada 15 protsenti sissetulekutelt, ehk kui inimene teenib aastas 100 000 krooni võib ta paigutada pensionitoodetesse 15 000 krooni, millelt saab järgmisel aastal maksuametilt 3900 krooni tagasi.
  Tuleva aasta eelarves kavandab riik tulumaksutagastusi pensionikindlustajatele 20 miljoni krooni ulatuses. Rahandusministeeriumi andmeil on vabatahtliku kogumispensioniga ehk kolmanda sambaga liitunud 2,5 protsenti Eesti palgasaajatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.