Lellep ja Lass jäid kohtus süüdi

ÄP 16. jaanuar 2001, 00:00

Kohus karistas rahandusministeeriumi ekskantslerit Lellepit korruptsiooni eest tingimisi üheaastase vabadusekaotusega katseajaga üks aasta. Sel ajal peab Lellep olema kriminaalhooldaja järelevalve all. Kohus võttis Lellepilt ka õiguse töötada kolm aastat valitsusasutuses juhtival ametikohal.

Rahandusministeeriumi endise asekantsleri Lassi mõistis kohus süüdi ametiseisundi kuritarvitamises ning karistas teda 24 600kroonise rahatrahviga. Lisaks mõistis Tallinna linnakohus Lellepilt ja Lassilt riigile välja 1400 krooni sundraha.

Mõlemad riigiametnikud on kohtu all seoses eelmise aasta kevadel toimunud autotehinguga, kus tollane kantsler Lellep ostis endale riigiasutustele tehtava soodushinnaga Audi A6. Lellep sai auto n-ö letihinnast umbes 30% odavamalt. Ministeeriumile ostetud auto müügi otsuse tegi veel kantslerina ametis olnud Lellep ise, müügi vormistas ministeeriumi poolt tollane asekantsler Lass.

Endised riigiametnikud võivad otsuse kuu aja jooksul edasi kaevata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing