16. aprill 2001 kell 11:02

Tööandjate- ja tööstuse keskliit: vana riigihangete seadus oli parem

Täna saatis õiguskantslerile arupärimise aprillist kehtima hakanud uue riigihangete seaduse kohta ka Tööstuse- ja tööandjate keskliit. Liidu juristi Tarmo Kriisi sõnul on uus seadus tehtud kiirustades ning vana seadus oli mitmeski osas uues parem.

'Mis puudutab vahekohtute tööd, siis vana seadusega need variandid töötasid, kuid nüüd on arusaamatu, kuidas hakatakse vaidlusi lahendama,' ütles Kriis. 'Arvestades, kui suurt hulka ettevõtjaid puudutavad riigihanked ning kui suur raha selles valdkonnas liigub, on uue seadusega kiirustamine taunitav.'

Nii riigihangete ametit kui ka ettevõtjaid ärritab uues riigihangete seaduses kõige enam see, et ära kaotati vahekohtud, mis seni lahendasid vaidlevate poolte tüliküsimused. Uue seaduse järgi peaks nüüd vahekohtu rolli täitma riigihangete ameti peadirektor.

Hetkel kuum