Ülo Toomsalu • 15. mai 2001 kell 6:27

Reostustanker Alambra müüakse vanarauaks

Mullu septembris Muuga sadamat ja Viimsi poolsaare randa reostanud tanker Alambra saab täna uued laevadokumendid, heiskab St Vincenti ja Grenadiinide lipu ning võtab kursi Bangladeshi, kus alus vanarauaks lõigatakse, kirjutab Postimees.

Seni Malta lipu all sõitnud laeva kapten Sergei Anit?kov ütles, et oleks juba esmaspäeval ankru hiivanud, kuid laeva uued dokumendid polnud veel valmis ja lippu ei saanud enne tänast vahetada.

Tanker läheb Bangladeshi, kus see müüakse firmale, kes laseb aluse odavat tööjõudu kasutades vanarauaks lõigata.

ASi Tallinna Sadam turundusdirektor Erik Sakkov ütles, et tegu on parima lahendusega, mis tulla võis. Pikkade läbirääkimiste tulemusel leidsid nii hagejad kui ka kostjast Kreeka firma, et endiselt reostusohtliku laeva pidamine Muuga reidil läheb lisaks niigi suurtele kahjudele kalliks maksma mõlemale poolele.

Hetkel kuum