Info ja laenud väikeettevõtete arenguks

Aili Kukumägi 15. juuni 2001, 00:00

Et anda infot väike- ja keskettevõtetele hetkel pakutavatest toetustest ja laenudest, avaldame käesolevas rubriigis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) agentuuride, Eesti Väikeettevõtluse Assotsiatsiooni ning Euroopa Liidu ja EBRD finantseerimisprojekti võimalused ja tingimused. Kindlasti ei ole nemad ainukesed, kelle poole alustajatel või juba tegutsevatel väikeettevõtjatel tasub pöörduda.

EASi suhtekorraldusjuhi Aili Ohlau sõnul kasutatakse agentuuridest kõige enam Regionaalarengu Agentuuri teenuseid, sest nende koosseisu kuuluvad ettevõtluskeskused. Kuigi raha jagamise ülesanne on agentuuril, tuleb toetuse saamise soovijatel taotlus esitada kindlasti oma piirkonna ettevõtluskeskusesse.

Euroopa Liidu ja EBRD väikeettevõtetele suunatud finatseerimisprojekti vahendab Sampo Pank. Laenu ega liisingu protsenti ei ole märgitud, kuna EBRD Estonia SME Finance Facility esindaja Caroline Bright?I sõnul mõlema intressimäära otsustab Sampo Pank iga projekti puhul individuaalselt. ?Nagu teiste pankadegi puhul, sõltub see projekti riskist ning laenusaajast.?

Eesti Väikeettevõtluse Assotsiatsioonist saavad abi eelkõige oma liikmed. Samas tasub mõnetuhandekroonine aastamaks end kiiresti. EVEA juhataja Teet Kursi sõnul on nii mõnegi tõsiselt raha lugeva väikeettevõtja arvutused näidanud, et liikmeksolek annab aasta lõpuks ettevõttele tuhandekroonise või suuremagi võidu.

Käesolev Gaselli rubriik on viimane sellel hooajal. Rubriik alustab taas pärast järjekordse Gaselli TOPi ilmumist, pärast 17. jaanuari 2002.

Järgmises Gaselli TOPis selgitame välja Eesti kiiresti arenevad ettevõtted ajavahemikul 1998-2000 ning seejärel avaldame rubriigis kõige edukamate portreelood. Andmaks eeskuju teistelegi ettevõtjatele, otsime nö edulugudes vastust küsimusele, kuidas ettevõte saavutas kiire arengu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing